Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

"Енергоатом" планує побудувати завод з виробництва обладнання за технологією Holtec SMR

"Енергоатом" планує побудувати завод з виробництва обладнання за технологією Holtec SMR   фото
Про будівництво в Україні заводу з виготовлення обладнання для малих модульних реакторів (ММР) за технологією Holtec SMR, включаючи корпус реактора, заявив президент компанії Петро Котін під час спільної наради з віце-президентом американської Holtec International Ріазом Аваном.
«Впровадження новітніх технологій та будівництво сучасних виробничих потужностей Holtec в Україні матиме колосальне значення для повоєнного відновлення економіки нашої країни. Це дозволить створити тисячі нових робочих місць та значно посилить конкурентоспроможність української атомної промисловості. Є шанс стати лідерами у цій сфері поряд з іншими світовими компаніями», -  сказав Котін.
За його словами, цей завод має забезпечити не лише будівництво приблизно 3000 МВт потужностей ММР в Україні, а й стати хабом для експорту цієї технології до інших країн Європи.


Цей завод має забезпечити не тільки будівництво близько 3000 МВт потужностей ММР в Україні, але й стати хабом для експорту цієї технології до інших країн Європи. Також це дасть можливість створити тисячі нових робочих місць, що так сьогодні важливо в Україні, яка переживає важкі часи через війну,з якою Росія вдерлася до нашої держави.

«Впровадження новітніх технологій і зведення сучасних виробничих потужностей Holtec в Україні матиме колосальне значення для повоєнної відбудови економіки нашої країни. Це дасть створити тисячі нових робочих місць і значно посилить конкурентоспроможність української атомної промисловості. Маємо шанс стати лідерами у цій сфері поряд з іншими світовими компаніями», – наголосив Петро Котін.



Нагадаємо, в квітні 2023 року Енергоатом та Holtec підписали угоду щодо будівництва заводу з виготовлення компонентів для малих модульних реакторів (ММР). Відповідно до неї планується встановлення до 20-ти реакторів SMR в Україні.
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: