Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Музична терапія у закладі дошкільної освіти «Марите»

Музична терапія у закладі дошкільної освіти «Марите» фото
У Славутичі розпочала роботу обласна педагогічна студія «Музична терапія у закладі дошкільної освіти», авторами якої є Олена Кулик, Ірина Сидоренко, музичні керівники, та Оксана Хоменко, вихователь-методист закладу дошкільної освіти (ясел-садка) №4 «Марите».
За інформацією Управління освіти і науки, профспільнота об’єднала вмотивованих, зацікавлених, активних, допитливих, цілеспрямованих музичних керівників, практичних психологів, вихователів, вихователів-методистів закладів дошкільної освіти Київської області.
Координатор проєкту – Світлана Ковальова, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри суспільно-гуманітарної освіти Київського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних кадрів.
Світлана Ковальова привітала із початком навчання й наголосила на тому, що музикотерапія нині є одним із перспективних напрямів роботи з дітьми дошкільного віку, хоча словосполучення «музикотерапія» викликає ще у багатьох подив і нерозуміння.
Тож діяльність студії спрямована на підвищення методичної та практичної компетентності педагогічних працівників щодо впровадження музичної терапії як інноваційної технології, яка сприяє зміцненню та розвитку фізичних, психічних функцій та інтелектуальних здібностей здобувачів дошкільної освіти.
Оксана Хоменко провела невеличку онлайн-екскурсію закладом дошкільної освіти №4 «Марите» та представила здобутки і напрацювання музичних керівників Олени Кулик та Ірини Сидоренко; познайомила з планом роботи студії та зробила аналіз результатів вхідного анкетування.
Олена Кулик та Ірина Сидоренко розпочали теоретично-практичний блок з презентації "Музикотерапія як складова освітньо-виховної взаємодії в "Марите". Практична частина зустрічі містила вправи та завдання, які слухачі час від часу виконували спільно з керівниками студії.
Наприкінці навчання Оксана Хоменко запропонувала слухачам виконати творчі домашні завдання - долучитись до формування трьох тек:
- з музичними творами, які можна використовувати під час освітньої взаємодії з дітьми дошкільного віку;
- з публікаціями до теми «Музикотерапія як складова освітньо-виховної взаємодії;
- з іграми та вправами, які можна використовувати під час освітньої взаємодії з дітьми дошкільного віку.
Під час рефлексивної комунікації учасники студії висловили думку про те, що в педагогічному сенсі музикотерапія може бути дієвою допомогою - спрямованою на формування та розвиток особливої новітньої психокультури, яка в майбутньому дасть людству шанс на виживання й розквіт.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: