Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Світлини, що вражають: Бурі ведмеді Чорнобиля

Світлини, що вражають: Бурі ведмеді Чорнобиля фото
На цьому тижні науковці з наукового відділу Чорнобильського Радіаційно-екологічного Біосферного Заповідника вразили громадськість захоплюючою знахідкою - фотопастки зафіксували присутність бурого ведмедя.

Завдяки мережам фотомоніторингу та фотопасткам вдалося документувати присутність цих вражаючих хижаків на теренах Чорнобильського заповідника. Це вже третій раз, коли бурі ведмеді фіксуються в резерваті - попередні спостереження були у 2020 та 2022 роках.

Однак це виявлення вкрай важливе, оскільки воєнний період вніс свої корективи в природні міграції та поведінку тварин. Бурі ведмеді не тільки залишаються в Чорнобильському заповіднику, але і відчувають себе тут як вдома.

Спостереження за слідами ведмедів, що регулярно реєструвалися під час патрулювання, тепер підтверджені чіткими фотодоказами. За оцінками експертів, на фотографіях зображений дорослий самець, який свідчить про стабільність екосистеми.

Світлини, що вражають: Бурі ведмеді Чорнобиля фото №1
Світлини, що вражають: Бурі ведмеді Чорнобиля фото №2
Світлини, що вражають: Бурі ведмеді Чорнобиля фото №3


Ця вражаюча знахідка підкреслює важливість ролі Чорнобильського Радіаційно-екологічного Біосферного Заповідника в збереженні природи та рідкісних видів навіть в умовах викликів воєнного часу. Світлини з фотопасток та за участю фахівців Опачицького ПНДВ свідчать про важливість природоохоронної роботи та відновлення екосистем.

Фото: Чорнобильський Радіаційно-екологічний Біосферний Заповідник 

Приєднуйтесь до Телеграм каналу та Вайбер
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: