Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Чи потрібно змінювати документи після перейменування вулиць та кварталів

Чи потрібно змінювати документи після перейменування вулиць та кварталів  фото
У Славутичі не так давно відбулось перейменування кварталів, вулиць, проспекту. У тих, хто там мешкає, з цього приводу виникає запитання: чи потрібно змінювати документи після перейменування.
Відповідь це на питання з поясненнями пропонує Центр надання адміністративних послуг м. Славутич.
"Відповідь – ні, документи, що посвідчують особу, змінювати не потрібно. Зміна назви кварталу, вулиці, проспекту не є зміною реєстрації місця проживання.
Чинними нормативно-правовими актами не встановлено обов’язку для громадян змінювати свій паспорт чи вчиняти будь-які інші дії при перейменуванні вулиці, за якою вони зареєстровані"
, - повідомляють у Славутицькому ЦНАПІ.
Такі правила чітко прописані у чинному законодавствві, і додаткових змін у документах громадян не передбачають.
"У разі прийняття рішення про зміну нумерації будинків, перейменування географічних об’єктів, населених пунктів, в порядку, встановленому законом, вносяться зміни до реєстру територіальної громади із збереженням попередніх даних про дату реєстрації/декларування місця проживання (перебування) із подальшим внесенням такої інформації до відомчої інформаційної системи Державної міграційної служби та Єдиного державного демографічного реєстру, що містить відомості про зареєстроване або задеклароване місце проживання (перебування) особи.
Підстава: пункт 26 Порядку декларування та реєстрації місця проживання (перебування), затверджений Постановою КМУ № 265 від 07.02.2022",
- пояснюють фахівці.
Якщо у вас зявилось бажання отримати підтвержуючий документ про зміну назви вашої адреси, можна звернутись у ЦНАП з заявою про отримання витягу з реєстру територіальної громади, де буде зазначено нову назву вулиці, або згенерувати його через застосунок «Дія», після проходження електронної ідентифікації та автентифікації. Витяги з реєстру територіальної громади, отримані в електронній або паперовій формі, мають однакову юридичну силу.
Телефон для довідок: +380 95 606 1570
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: