Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Отця Юрія Логазу зі Славутича, разом з президентом Польщі Анджеєм Дудою, номіновано лауреатами міжнародної відзнаки (відео)

Отця Юрія Логазу зі Славутича, разом з президентом Польщі Анджеєм Дудою, номіновано лауреатами міжнародної відзнаки (відео) фото
Військового капелана, священника Української греко-католицької церкви, чинного нацгвардійця - отця Юрія Логазу зі Славутича, номіновано лауреатом Міжнародної відзнаки ім. Блаженнішого Омеляна Ковча.
Греко-католицький священник - Омелян Ковч не тільки рятував душі українсько-галицької армії, а під час Другої світової війни рятував євреїв, за що гестапо кинуло мессіонера до концтабору. Омелян Ковч не дожив лише кілька місяців до визволення.
Цьогоріч уже в 12-те, в Києві, наприкінці листопада, відбудеться церемонія вручення цієї особливої відзнаки.



За благодійність, за героїчні вчинки, за міжнародне та релігійне порозуміння Комітет вшанування памяті Священномученика Омеляна Ковча обрав 6-х лауреатів.
Серед них незламна захисниця Азов-сталі Катерина Поліщук (Пташка), український капелан, отець Сергій Дмитрієв (ПЦУ), капелан УГКЦ, отець Юрій Логаза, пастор протестанської церкви Геннадій Мохненко та колишній імам-ісламознавець Саід Ісмаілов. А також польський народ в особі президента Анджея Дуди - за підтримку України у найскрутніші часи.



Нагадаємо, отець Юрій Логаза уже 10 років трудится священником у Славутичі. Завдяки його старанням з’явився у місті Храм в честь ікони Божої Матері "Неустанна Поміч" УГКЦ.
Протягом цього періоду кількість прихожан храму щороку зростає з геометричною прогресією. Це можна помітити під час богослужінь на великі церковні свята.



Здебільшого саме у храмі в честь ікони Божої Матері "Неустанна Поміч" УГКЦ відспівують загиблих Героїв-Захисників, попрощатися з якими приходить велика кількість людей.
Під час окупації рашистами Славутича, священник спілкувався із захисниками Славутича, що переховувалися у підпіллі, та проводив богослужіння у храмі, підтримуючи зв'язок з родинами військовослужбовців.
Отець Юрій здійснює службу та разом з вірянами щодня молиться також і за поневолених бранців кремля – полонених Захисників ЧАЕС.



Починаючи з 2020 року священник здійснював працю у в/ч 3041 НГУ, як військовий капелан. Але через зміну місця дислокації військової частини, у червні цього року його було призначено військовим капеланом в/ч 3082 НГУ, де отець Юрій Логаза здійснює військову службу у Чернігівській частині як офіцер Національної гвардії України.



Але він і надалі продовжує службу у Славутицькому храмі в честь ікони Божої матері «Неустанна поміч» УГКЦ, опікується нужденними, спілкується з родинами бійців, що на фронті, молиться за всіх наших захисників, військовослужбовців, полонених російськими окупантами та всю нашу Україну.



У річницю незламності України у боротьбі з російськими загарбниками, президент України Володимир Зеленський вручив державну нагороду – медаль «Захиснику Вітчизни», капелану зі Славутича отцю Юрію Логазі.
Вітаємо отця Юрія з такою важливою відзнакою і щиро пишаємося!

Олександра ЛАТИШЕВА
Фото з доступних джерел
Відео: Телемарафон "Єдині новини", ICTV

 


 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: