Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

На допомогу полоненим та їхнім родичам

На допомогу полоненим та їхнім родичам фото
У Кабінеті міністрів відбулася нарада під головуванням міністерки з реінтеграції і тимчасово окупованих територій Ірина Верещук щодо діяльності постійно діючої Комісії з питань встановлення факту позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії та щодо цивільних осіб.
Основне питання: як полегшити родичам або колишнім полоненим (цивільним та військовим) подання документів на розгляд цієї комісії для отримання виплат, компенсації оплат юридичного супроводу та реабілітації?



Про це повідомляє депутат Верховної ради України (по нашому округу)  Ольга Василевська-Смаглюк - Округ 96  у facebook.
За її словами, серед приблизно 7000 заяв на отримання належних виплат, 70% задоволено. Середня сумна компенсації — 90 тисяч гривень за рік увʼязнення. Також компенсують юридичний супровід, сума складає в середньому 50 тисяч гривень. В поточному році буде виплачено всім громадянам приблизну загальну суму 700 мільйонів гривень.
"Утім, родичам або особам, що перебували в полоні, потрібно пройти сім кіл пекла, аби зібрати підтверджуючі перебування в полоні документи.
Вирішили спростити це замкнене коло безкінечних зборів папірців шляхом обміну документами між органами, без того, аби змушувати людей самостійно їх збирати. Тепер потрібно Кабміну напрацювати цей механізм, а це забере ще декілька місяців"
, - пише депутатка.
Також пані Ольга звертається до родичів військовополонених, які ще не встигли оформити належну документацію щодо цього питання.
"Звертаю увагу всіх родичів, хто не подав ще документи в комісію і не отримав компенсацію: є можливість організувати безкоштовний юридичний супровід цього процесу. Пишіть в особисті для отримання інформації та допомоги.", - зазначає вона.
Ольга Василевська-Смаглюк подякувала за співпрацюі Ірині Верещук,ОГПУ, СБУ, КШ та всім дотичним за увагу до цієї проблеми.
Нагадаємо, військовослужбовціі в/ч 3041 НГУ, що захищали Чорнобильську АЕС і потрапили в полон під час окупації станції російськими військами, ще й досі перебувають у ворожому полоні. Зв'язку з ними немає.

Фото Андрій ЯКОБЧУК



 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: