Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Нові можливості для участі славутичан у вирішенні місцевих справ

Нові можливості для участі славутичан у вирішенні місцевих справ фото
Як громадам створити можливості для участі мешканців у вирішенні місцевих справ? Потрібні статут і положення – про публічні консультації, громадські слухання, загальні збори громадян, місцеві ініціативи, громадську експертизу, електронні петиції. Якість цих документів – запорука справжньої демократії участі в громаді.

Проєкт Ради Європи разом зі Славутицькою міською радою розпочали роботу над Статутом Славутицької міської територіальної громади і положеннями, що визначатимуть процедури щодо прозорості, відкритості та підзвітності врядування, форми та механізми участі жителів у вирішенні питань місцевого значення.

Робоча група з оновлення Статуту громади наразі працює над текстом проекту цього важливого документу. Попереду - громадські слухання та прийняття Статуту Славутицькою міською радою.  

Нагадаємо, проєкт Рада Європи: громадська участь допомагає громадам розробляти та оновлювати статути та положення, що регламентують громадську участь, інтегрувати в них принципи доброго врядування, ефективні процедури та практики участі громадян, взаємодії влади та громадськості на основі стандартів Ради Європи.

Приєднуйтесь до Телеграм каналу та Вайбер
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: