Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

27 років Громадській раді міста Славутича: Об'єднання для врятування

27 років Громадській раді міста Славутича: Об'єднання для врятування фото
 У 1995 році, коли чорні хмари нависли над Чорнобильською АЕС та містом Славутич, влада зіткнулась з необхідністю прийняття важливого рішення щодо подальшої долі Чорнобильської АЕС та міста Славутич. Загрозливий сценарій стосувався не тільки майбутньої долі енергетичного комплексу, але й можливої втрати 9 тисяч високооплачуваних робочих місць.

 Це призвело до великої соціальної трагедії, що вимагала спільних зусиль влади та громадян.

У листопаді 1996 року 17 представників Славутича на загальних зборах ініціювали створення Славутицької Громадської ради з розвитку міста. Ця рада стала спільним мостом між громадою та міською владою, щоб шукати способи врятування міста та його мешканців.

Протягом усіх цих років лідером Громадської ради залишається Володимир Удовиченко.
20 листопада, члени ради, знову, одноголосно підтримали його кандидатуру на посаду голови. Також були обрані два заступники голови - Володимир Крупський та Олександр Жемчужников.

На засіданні Громадської ради було запропоноване проведення ряду заходів-вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС до 14 грудня, що відзначає день закінчення будівництва саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС. 

Громадська рада активно готує пропозиції для міської влади, спрямовані на вшанування і підтримку учасників ліквідації наслідків аварії та розвиток міста.

Приєднуйтесь до Телеграм каналу та Вайбер
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: