Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Герой Олександр Черенько востаннє повертається додому

 Герой Олександр Черенько востаннє повертається додому фото
Звертаємося до мешканців Славутича з проханням вшанувати Захисника, та зустріти його, утворивши коридор на кільцевій дорозі при в'їзді у місто. Орієнтовний час 14:00.

Прощання з Олександром Череньком заплановано на 24 листопада о 12:00 у Свято-Іллінському храмі. Також повідомляємо, що цей день в Славутичі буде оголошено Днем жалоби, щоб вшанувати пам'ять та висловити співчуття рідним та близьким загиблого.

15 листопада 2023 року старший солдат Олександр Черенько (19.03.1996 - 15.11.2023) віддав своє життя, захищаючи Батьківщину під час виконання бойового завдання.

Народившись у Славутичі та вирісши у багатодітній родині, Олександр завершив навчання в Славутицькій ЗОШ №4, а пізніше навчався в Чернігівському професійному будівельному ліцеї, де отримав професію електромонтера з ремонту та обслуговування електроустаткування. Свою професійну кар'єру він розпочав на Чернігівській ТЕЦ, а потім вже працював охоронником у Центральному підприємстві по поводженню з радіоактивними відходами.

Повномасштабна війна кардинально змінила його життя. Олександр приєднався до захисників України 25 лютого 2022 року, починаючи з добровольців Славутицької територіальної оборони і завершивши в лавах Збройних Сил України, визволяючи Харківську область. Його останнє місце служби було на сході країни, у місті Костянтинівка Краматорського району Донецької області, де він трагічно загинув під час виконання важливого завдання поблизу населеного пункту Андріївка Бахмутського району.

Олександр Черенько залишиться у пам'яті всіх, хто знав його, як відданий, добрий та надійний товариш. Для його молодої дружини Дар'ї він завжди залишатиметься турботливим, відданим та урівноваженим чоловіком.   

Низький уклін його матері Катерині Миколаївні та батьку Віктору Федоровичу. Висловлюємо співчуття рідним, близьким, друзям та побратимам Воїна.


Світла, вічна пам'ять Захиснику. Герої не вмирають...
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: