Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Працюватимуть цілодобово (фото)

Працюватимуть цілодобово (фото) фото

Ранок нового тижня розпочався з хуртовини та снігових заметів. Як і попереджали синоптики, з ночі 27 листопада очікувалося ускладнення погодних умов – сильні снігопади. За інформацією Укргідрометцентру, приріст снігового покриву у нашому регіоні сягатиме 20-30 см, в окремих районах до 50 см. Посилення вітру до 17-22 м/с, місцями 25 м/с; хуртовини, снігові замети, на дорогах ожеледиця. ІІ рівень загрози – помаранчевий.

Як повідомили в Славутицькій міській раді, з самого ранку комунальні служби та управляючі компанії міста приступили до роботи. Також у міськраді нагадали водіям, що паркувати автівки необхідно відповідно до правил, аби не заважати спецтранспорту екстрених і комунальних служб.

Телефон Гарячої лінії наслідків надзвичайних ситуацій на дорогах +380674006080 (цілодобово). По можливості, залишайтеся вдома. Бережіть себе", - йдеться у повідомленні.

А у КП "Дорожньо-експлуатаційне управління" уточнили, що через різке погіршення погодних умов, водії та трактористи КП «ДЕУ» з 5 години ранку працюють в авральному режимі, щоб встигнути прибрати сніг та снігові замети з доріг та пішохідних переходів нашого міста.

Звертаємо увагу автомобілістів - не залишайте на проїзних частинах свої автомобілі, бо це заважає ефективній роботі спецтехніки та може призвести до аварійних ситуацій. На дорогах працює 5 одиниць техніки: 2 трактори та 3 автомобіля спецтехніки. Просимо всіх жителів міста ставитись з розумінням до роботи нашого підприємства. Ми виконуємо свої обов’язки в посиленому режимі та у повному обсязі з урахуванням наших технічних можливостей", - закликали дорожнити.

Як зазначив Руслан Кравченко - голова Київської ОДА, Київщина продовжує боротися з негодою. Дорожники працюють у режимі 24/7. За його словами, для дотримання безпеки дорожнього руху на автомобільних дорогах загального користування Київської області станом на 8:00 задіяно 220 одиниць техніки та 272 працівники.

З початку негоди вже використано 6588 т протиожеледних матеріалів.Блокування автошляхів немає. Усі дороги проїзні. З 7:00 обмежений в’їзд та рух великовантажного транспорту до Києва. Усі пасажирські маршрути працюють.

Через сильний снігопад та посилення вітру до 25 м/с станом на 9:00 знеструмлені 44 повітряні лінії та 1033 трансформаторні підстанції. Без світла перебувають 40 тисяч осель. Мобілізовані всі сили та спецтехніка, щоб у максимально стислі терміни відновлювати електропостачання мешканцям області. Медзаклади працюють у штатному режимі. На випадок відключення електроенергії підготовлені альтернативні джерела", - інформує очільник області.

Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Чернігівській області також просить водіїв за умови суттєвого погіршення погодних умов утриматися від поїздок на далекі відстані. Автодорівці нагадують про необхідність бути уважними та обережними на дорозі в осінньо-зимовий період, про важливість перелаштуватись з літнього на зимовий стиль керування автомобілем та завчасної підготовки транспортного засібу до їзди в холодну пору року. А саме змінити шини з літніх на зимові, протестувати гальмівну систему, роботу зовнішніх світлових приладів, стан склоочисників, а також функціональність системи обігріву та охолодження автомобіля. Водіям фур рекомендують мати на осінньо-зимовий період ланцюги протиковзання, які слід використовувати для проїзду ділянок доріг з крутим підйомом та спуском.

Обирайте безпечну швидкість руху відповідно до погодних умов, уникайте різких маневрів, тримайте дистанцію з іншими транспортними засобами. Звертаємо особливу увагу водіїв на рух по естакадах, мостах та шляхопроводах - саме на цих місцях виникнення ожеледиці найбільш імовірне", - застерігають фахівці.

Для оперативного реагування на надзвичайні ситуації на дорогах працює цілодобова гаряча лінія Агентства відновлення та розвитку інфраструктури за номером +38 067 400 60 80. Будьте обережними та обачливими. Пам'ятайте, береженого й бог береже!

Олександра ЛАТИШЕВА

Фото: slavutych.info, КП "Дорожньо-експлуатаційне управління" Славутицької міської ради, Руслан Кравченко - голова Київської ОДА

Приєднуйтесь до Телеграм каналу та Вайбер

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: