Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Злочин чи політичний тиск: Вячеслава Почепа підозрюють в отриманні хабаря

Злочин чи політичний тиск: Вячеслава Почепа підозрюють в отриманні хабаря фото
За підозрою в отриманні хабаря співробітники Київського департаменту стратегічних розслідувань затримали начальника міського управління капітального будівництва м.Чернігів Вячеслава Почепа, який також є депутатом Славутицької міської ради.

Про це в своєму телеграм-каналі повідомив в.о. Чернігівського міського голови Олександр Ломако.

"Що це було насправді — встановить слідство. Міська рада сприяє правоохоронним органам. Місто чекає на обʼєктивне та неупереджене слідство. Дав доручення юридичному відділу підготувати проект розпорядження про відсторонення Вʼячеслава Почепа від посади", зазначає Олександр Ломако.

За інформацією з власних джерел Суспільного, мова йде про хабар у 101 тисячу гривень.

Вячеслав Почеп став керівником міського управління капітального будівництва на початку квітня 2017 року.

У жовтні 2021 року у рамках розслідування кримінального провадження за частиною 5 статті 191 – "Привласнення та розтрата майна в особливо великих розмірах", провели обшуки у комерційних організаціях та комунальних підприємствах. Про це йшлося в ухвалі Печерського районного суду Києва від 19 жовтня, яку Суспільне отримало одразу з двох джерел.

Як йдеться в ухвалі, з 2019 по 2021 роки службові особи управління капітального будівництва міськради за попередньою змовою зі службовими особами низки підприємств, розтратили кошти міського бюджету в особливо великих розмірах.

28 жовтня співробітники СБУ провели обшуки, зокрема, в управлінні капітального будівництва. Його начальник Вячеслав Почеп тоді сказав Суспільному, що вважає це елементом політичного тиску.
 

Відповідаючи на питання журналіста газети "Весть", чи є в порушеннях, які інкримінує СБУ, його вина, він відповів так.

"Людей без вад немає. Усі ми іноді порушуємо. І покарання не за порушення, а за те, що впіймали. Головне, щоб не впіймали. Я не краду. Чи можу когось лобіювати? Так. За це, умовно кажучи, може бути якась мені підтримка. У якому вигляді – інша справа. Але це не означає, що я вкрав", — розповів Почеп.

А на питання журналіста, чи попереджали тодішнього міського голову Владислава Атрошенка про майбутні обшуки, посадовець відповів:

"Ні. Якби це були місцеві, інформація дійшла б мера. Оскільки це було Головне управління Нацполіції з Києва, а рішення щодо обшуку виніс Печерський суд, то все відбувалося несподівано", — сказав Вячеслав Почеп.

Також у лютому 2023 року у зв`язку з відсутністю події й складу адміністративного правопорушення Чернігівський апеляційний суд закрив справу щодо начальника управління капітального будівництва Чернігівської міськради Вячеслава Почепа, на якого в серпні 2022 року склали адмінпротокол за керування авто напідпитку.

5 серпня 2022 року на автодорозі Чернігів-Пакуль-КПП Славутич поліція зупинила автомобіль Skoda Octavia, за кермом якого у стані алкогольного сп’яніння перебував начальник управління капітального будівництва Чернігівської міськради Вячеслав Почеп.

Тоді результат огляду із застосуванням приладу Drager показав 1,59 проміле при нормі у 0,2. На цій підставі на водія склали адмінпротокол за частиною 1 статті 130 (кермування в стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння).

26 жовтня Чернігівський районний суд визнав винним Вячеслава Почепа у скоєнні цього правопорушення та наклав на нього штраф у розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 17 тисяч гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік.

У суді Вячеслав Почеп вини не визнав. Він пояснив, що того дня було дуже зле і він впродовж дня пив ліки "Корвалол". Після обіду він зателефонував колезі по роботі та попросив його приїхати та відвезти його додому. Не дочекавшись колеги, вирішив їхати самостійно. Проїхавши два блокпости, на третьому його зупинили. Підійшли працівники поліції та запропонували пройти огляд на стан алкогольного сп’яніння. Він погодився. Потім приїхав колега, якому він все розповів, після чого вони разом поїхали до лікарні на вулицю Мазепи, 3, щоб пройти огляд на стан сп’яніння. Там була черга і їм запропонували пройти огляд на вулиці Пирогова.

На спростування факту перебування у стані алкогольного сп'яніння Вячеслав Почеп надав суду висновок спеціаліста судово-медичного експерта КЗ "Дніпровське обласне бюро судово-медичної експертизи" від 11 серпня 2022 року. Згідно з ним, етиловий спирт у зразках крові відсутній. Останній доказ суд визнав беззаперечним та таким, який спростовує факт перебування водія в стані алкогольного сп`яніння, що йому спочатку й інкримінували.
Інформацію оновлено: подробиці затримання - Посадовцю загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: