Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Центр рівних можливостей

 Центр рівних можливостей фото

З грудня відзначається Міжнародний день людей з інвалідністю. У спокійний час цей день стає справжнім святом рівних можливостей у Славутицькому Центрі комплексної реабілітації дітей з інвалідністю та осіб з інвалідністю "БлагоДар".

Спробую пояснити. Загалом у центрі "БлагоДар" кожен день – це день рівних можливостей, оскільки тут надаються різноманітні послуги: дітям з інвалідністю, особам з інвалідністю, громадянам похилого віку, діє транспортна послуга "Соціальне таксі"; працює практичний психолог, вчитель-дефектолог, вчителі-реабілітологи та асистенти вчителів-реабілітологів – це все відноситься до психолого-педагогічної корекції.

У центрі надаються послуги з медичної реабілітації: консультації лікарів, лікувальна фізкультура, фізіопроцедури, масаж, бальнеотерапія, галокомплекс "Соляна кімната".

Колектив центру пишається соціально-трудовими майстернями за напрямками: поліграфія, робота зі свічками, студія "Дивосвіт", робота з деревом та папером, кулінарія, швейно-вишивальна справа, миловаріння, плетіння з лози та паперових трубочок, гончарна справа. Роботи вихованців цих майстерень я хочу показати окремо, оскільки молодь отримує професійні навички, а також розширює свої можливості для адаптації у дорослому житті. Знайомлячись з роботами вихованців, ти відзначаєш художній та професійний рівень робіт, що підтверджується багатьма дипломами та нагородами на загальноукраїнських та міжнародних виставках та конкурсах.

Директор Центру Ганна Лутченко із гордістю показує численні відзнаки вихованців, і розумієш, що дійсно є чим пишатися. Ці думки знаходять підтвердження і в розповіді моєї гідеси по виставці цьогорічних робіт, Лариси Селезньової: Наприклад, робота Магомета Халіфаєва – вишита картина в техніці "Вишивка стрічками", робота тривала (до півроку і більше), кропітна.

Декоративні свічки вихованці виготовляють під керівництвом Олени Сапун і Валентини Скрипки. Тетяна Стельмах працює з молоддю в майстерні "Поліграфія". У соціально-трудових майстернях також працюють Ніна Слабодська і Вікторія. Розглядаючи роботи на виставках-ярмарках, ловлю себе на бажанні щось спробувати зробити самому. Знову згадую слова директорки закладу Ганни Лутченко:

"Діти працюють з таким надхненням, що просто надихають і мене на цю творчу працю. У цьому році я вже вишила стрічками три картини, а ще три у минулому".

Завершуючи огляд виставки, я звертаю увагу на те, що оформлення інтер'єру виставкового залу також виконане педагогами і вихованцями Центру комплексної реабілітації дітей з інвалідністю та осіб з інвалідністю "БлагоДар". Мені захотілося завершити свою розповідь словами з буклету, присвяченого центру "БлагоДар" - "Ми - діти вільної держави і, як усі, ми маємо право рости і жити у добрі... Я вірю, що це так і буде, тому що в нас є такі незламні люди."

 Центр рівних можливостей фото №1
 Центр рівних можливостей фото №2
 Центр рівних можливостей фото №3
 Центр рівних можливостей фото №4
 Центр рівних можливостей фото №5
 Центр рівних можливостей фото №6
 Центр рівних можливостей фото №7
 Центр рівних можливостей фото №8
 Центр рівних можливостей фото №9
 Центр рівних можливостей фото №10
 Центр рівних можливостей фото №11
 Центр рівних можливостей фото №12
 Центр рівних можливостей фото №13
 Центр рівних можливостей фото №14
 Центр рівних можливостей фото №15
 Центр рівних можливостей фото №16
 Центр рівних можливостей фото №17
 Центр рівних можливостей фото №18
 Центр рівних можливостей фото №19
 Центр рівних можливостей фото №20
 Центр рівних можливостей фото №21
 Центр рівних можливостей фото №22
 Центр рівних можливостей фото №23
 Центр рівних можливостей фото №24
 Центр рівних можливостей фото №25
 Центр рівних можливостей фото №26
 Центр рівних можливостей фото №27
 Центр рівних можливостей фото №28
 Центр рівних можливостей фото №29
 Центр рівних можливостей фото №30


Вадим ІВКІН

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: