Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Знамениті ляльки Наталії Козленко можна побачити в музеї

Знамениті ляльки Наталії Козленко можна побачити в музеї фото
Виставка ляльок-мотанок «Обереги, що не губляться у віках…» відкрилася в Краєзнавчому музеї м. Славутича і Чорнобильської АЕС.
На виставці представлено 18 ляльок, серед яких «Україна Незламна», «Материнство», «Великодня», Осіння», композиції «Несе Галя воду», «Козацьке подружжя» та ін. Не одна з них уже побувала в різних містах України та повернулася до Славутича, щоб дарувати радість дітям і дорослим.



Авторкою цих ляльок є  народна майстриня Наталія Козленко, завідувачка Бібліотечно-інформаційного центру для дітей та юнацтва. Пані Наталя та її лялечки знані не лише в Славутичі, а й на Київщині, ба більше – в Україні. Славутицькі ляльки-мотанки стали учасницями багатьох мистецьких проєктів, переможцями конкурсів і фестивалів.



Наталя Козленко здобула безліч відзнак та дипломів, навіть Диплом Книги рекордів України. Лише за останні кілька місяців ляльки-мотанки Наталії Козленко побували на мистецьких проєктах: «Князівни та княгині», «Ляльки для ненароджених», «Наша лялька», «Мапа України. «ОБІЙМИ».



Багато своїх робіт майстриня віддає на благодійність, створює обереги для наших воїнів. Славутичани пам’ятають благодійну авторську виставку ляльок-мотанок у Мистецький галереї. Також пані Наталя популяризує цю давню українську традицію – проводить майстер-класи зі створення  народної ляльки,



Красиві, охайні, в ошатному одязі, дуже симпатичні – це не просто ляльки, а справжні обереги. Кожен елемент одягу, кожну деталь майстриня продумує до дрібниць, вкладає часточку душі в кожну нову ляльку. Тому й несуть у собі ці ляльки-мотанки велике тепло й любов.



Виставка «Обереги, що не губляться у віках» триватиме в музеї до кінця грудня. Вона є чудовою нагодою для всіх, хто цікавиться українською культурою та народним мистецтвом, познайомитися з творчістю талановитої майстрині і поринути у світ краси та магії.



Виставка працює щодня, окрім вихідних, з 9.00 до 13.00 та з 14.00 до 17.00. Вхід вільний.

Людмила ПІДЛІСНА








 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: