Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Славутич - оберіг пам'яті

Славутич -  оберіг  пам'яті фото
Ця думка неодноразово звучала на засіданні Громадської ради з розвитку міста Славутича , що пройшла 4 грудня.
На зібранні обговорювалися організаційні питання заходів з вшанування пам’яті учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.
Наближається 14 грудня. Ця дата ввійшла в історію, як день закінчення будівництва саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком ЧАЕС.
30 листопада 1986 року Державна комісія підписала акт про готовність об'єкта до експлуатації.
Це було зроблено у найважчих радіаційних умовах, незважаючи на неймовірні труднощі, ціною здоров’я і життя багатьох тисяч людей.
Зараз, коли Україна чинить спротив російському вторгненню, а окупанти погрожують усьому світові новою ядерною катастрофою, подвиг українських ліквідаторів набуває особливої ваги.



Голова Громадської ради Володимир Удовиченко підкреслив, що Славутич має бути оберегом пам’яті.

- Це місто не просто збудували замість Прип’яті , а будували для колективу станції , який має завжди осмислювати цю пам'ять і нести майбутнім поколінням , щоб всі в світі знали, шо це місто атомних енергетиків, місто учасників ліквідації, місто чорнобильців!



Члени Громадської ради Володимир Крупський, Лідія Клімова, Олександр Забірченко внесли пропозиції щодо формату проведення заходу «Славутич- це ми», присвяченому учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС.
Разом з ведучою, журналісткою Олександрою Латишевою, учасниками ліквідації аварії на ЧАЕС, представниками міської влади, громади та ДСП «ЧАЕС» пройде ця півторагодинна зустріч в Загальноміському бібліотечно-інформаційному Центрі.

Людмила ЛЮБИВА
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: