Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

В Славутичі установлять нове енергоефективне обладнання в системі теплопостачання

В Славутичі установлять нове енергоефективне обладнання в системі теплопостачання фото
У Славутичі встановлять нове енергоефективне обладнання, яке забезпечує постійну циркуляцію води в системі теплопостачання міста.
Про це повідомляє Славутицька міська рада.
За інформацією міськради, мережеві насоси КП «УЖКГ» – це обладнання, яке забезпечує постійну циркуляцію води в системі теплопостачання міста. Це саме той «гвинтик», без якого неможливо доставити теплоносій до житлових будинків.
Сьогодні в Славутичі працюють насоси, які введені в роботу у 1987, 1990, 1991, 1995 та 2011 роках, і термін їх експлуатації вже добігає кінця.
Оновлення системи мережевих насосів потребує значних коштів. Зрозуміло, що фінансовий стан більшості підприємств комунальної сфери в Україні, не дозволяє їм самотужки проводити заміну такого вартісного обладнання, яке забезпечує безперебійну роботу всієї системи теплопостачання.
Дякуючи співпраці з європейськими партнери, Славутич має можливість встановити нове, сучасне, енергоефективне насосне обладнання.
В рамках грантової угоди на реалізацію проєкту «Відновлення об’єктів теплопостачання у місті Славутич Київської області», за результатами міжнародної тендерної процедури, розпочинаються роботи із встановлення автоматизованої насосної станції з 5 мережевих насосів на Центральній котельні м.Славутич, що доставляє тепло до домівок славутичан.
Нові мережеві насоси – це забезпечення стабільної роботи всієї системи теплопостачання, роботу якої ми всі бачимо вдома по теплим батареям взимку та коли відкриваємо кран з гарячою водою.
Заміна мережевих насосів в КП «УЖКГ» на нові також знизить ризик виникнення аварійних ситуацій, підвищить енергоефективність теплового обладнання та зменшить споживання електроенергії на котельні, що особливо важливо в період воєнного стану, коли ворог намагається знищити або розбалансувати нашу комунальну інфраструктуру, залишивши українців в холодних оселях.
Проєкт «Відновлення об’єктів теплопостачання у місті Славутич Київської області» фінансується Європейським Союзом за підтримки НЕФКО, що виступає програмним менеджером, в рамках реалізації Програми відновлення критичної інфраструктури України.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: