Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Зустріч з книгою славутицьких школярів (фоторепортаж)

Зустріч з книгою славутицьких школярів (фоторепортаж) фото

Шестикласники ліцею " БезМеж" завітали до Загальноміського бібліотечно-інформаційного центру.
Проходячи разом з підлітками і бібліотекарем Людмилою Рибкою кімнатами і залами ЗБІЦу,  я помічаю, щось починає змінюватись у поведінці підлітків.

Спершу зовсім стихає гомін, потім вони усе частіше зупиняються біля стелажів з книгами, роздивляються, потім вже бачу, як бережно вони заглядають за обкладинку.
Я зрозумів, що така мандрівка бібліотекою не менторське повчання, а навчання спілкуванню з книгою, знайомство з нею, яке потребує і уважності, і тиші, і бажання спілкуватися. Усе це  я побачив в очах підлітків.

Ця зустріч з книгою відбулася в день волонтера і в канун Дня Збройних Сил України.
Сьогодні увесь наш народ з повагою і надією дивиться на воїнів наших - ЗСУ.
Йде відкрита війна російського агресора з українським народом, окупант бажає розрушити нашу державу, захопити землі, зламати наш народ, знищити нашу мову і заставити мислити, як вигідно ворогу.

В бібліотеці є експозиція книг, присвячених важким і трагічним будням наших ЗСУ, в фотоальбомах зафіксована нелюдяна поведінка ворога, героїчний спротив нашого народу і стійкість воїнів за свободу і незалежність України.
На першому поверху, де знаходиться зал електроної біблиотеки та читальна зала, розміщена фотовиставка "Незламні", яка присвячена мешканцям міста Славутич, волонтерам, людям, які дійсно незламні, і у цей важкий і непростий військовий час роблять усе, щоб підтримати і наших військових, і простих мешканців міста, серед яких багато учасників ліквідації наслідків.

Завершуючи мандрівку по  ЗБІЦу, учні ліцею "БезМеж" із задоволенням залишили свої відгуки і побажання  на "Прапорі Єдності - Прапорі Перемоги".

Вадим ІВКІН

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: