Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Чи можна змінити сімейного лікаря?

Чи можна змінити сімейного лікаря?  фото
Переїзд чи інші життєві обставини можуть породити питання щодо зміни лікаря, який забезпечує первинну медичну допомогу. Тож не рідко пацієнти цікавляться: чи можна змінити сімейного лікаря, педіатра чи терапевта. КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» СМР нагадує вам про наступне:

Зміна лікаря передбачає укладення нової декларації із іншим фахівцем. Після підписання нової декларації відповідні дані вносяться в електронну систему, і стара декларація автоматично анулюється. Це стосується як комунальних, так і приватних медичних закладів. Таким чином, для розірвання декларації з попереднім лікарем вам не потрібно відвідувати його особисто.

Перш ніж здійснювати зміну лікаря, важливо відповісти собі на питання — навіщо це потрібно. Сімейна медицина покликана забезпечити тривалі та  партнерські відносини, що вигідно для пацієнта. Лікар, знаючи історію хвороб і особливості здоров’я своїх пацієнтів, може надавати максимально ефективні рекомендації.

Таким чином, ми радимо обдумано підходити до рішення щодо зміни лікаря і робити це лише у випадках крайньої необхідності. Якщо у вас є лікар чи лікарка, із якими ви вже встановили гарне спілкування, не вагайтеся тримати їх обома руками!
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: