Чи можна змінити сімейного лікаря?

Переїзд чи інші життєві обставини можуть породити питання щодо зміни лікаря, який забезпечує первинну медичну допомогу. Т

Переїзд чи інші життєві обставини можуть породити питання щодо зміни лікаря, який забезпечує первинну медичну допомогу. Тож не рідко пацієнти цікавляться: чи можна змінити сімейного лікаря, педіатра чи терапевта. КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» СМР нагадує вам про наступне:

Зміна лікаря передбачає укладення нової декларації із іншим фахівцем. Після підписання нової декларації відповідні дані вносяться в електронну систему, і стара декларація автоматично анулюється. Це стосується як комунальних, так і приватних медичних закладів. Таким чином, для розірвання декларації з попереднім лікарем вам не потрібно відвідувати його особисто.

Перш ніж здійснювати зміну лікаря, важливо відповісти собі на питання — навіщо це потрібно. Сімейна медицина покликана забезпечити тривалі та  партнерські відносини, що вигідно для пацієнта. Лікар, знаючи історію хвороб і особливості здоров’я своїх пацієнтів, може надавати максимально ефективні рекомендації.

Таким чином, ми радимо обдумано підходити до рішення щодо зміни лікаря і робити це лише у випадках крайньої необхідності. Якщо у вас є лікар чи лікарка, із якими ви вже встановили гарне спілкування, не вагайтеся тримати їх обома руками!
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: