Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Засідання виконавчого комітету: Вшанування Героїв та міські перспективи 

Засідання виконавчого комітету: Вшанування Героїв та міські перспективи  фото

У залі засідань Славутицької міської ради, 14 грудня відбулося важливе засідання Виконавчого Комітету. Міський голова Юрій Фомічев висвітлив ряд питань, звертаючи увагу на особливість цієї дати для міста – вшанування учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС.

 «14 грудня – особлива дата у житті нашого міста, коли ми вшановуємо учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС. Низький уклін нашим справжнім героям, які захистили світ». - Мер міста

Голова міста також підкреслив необхідність змінити системні підходи до прибирання снігу. Висловивши пропозиції щодо більш ефективної системи очищення від снігу ключових магістралей, у тому числі для пішоходів, Фомічев визначив це завдання як пріоритетне для комфортного функціонування міста взимку.

Подяки волонтерам: Щира вдячність за добрі справи

На засіданні також вручили подяки Вишгородської районної державної адміністрації волонтерам: Анастасії Бурлей, Ользі Євтушенко, Ліні Ентальцевій, Сергію Карпішину, які здійснюють вагомий внесок у розвиток міста.

Бюджет на 2024 рік 

Основною точкою порядку денного стало обговорення проєкту бюджету Славутицької міської територіальної громади на 2024 рік. Начальниця управління фінансів Галина Зайченко представила деталі, зазначивши непростий характер формування бюджету за умов воєнного стану. 

У доходах загального фонду бюджету відзначається зменшення власних надходжень на 10%, але збільшення дотації на утримання соціальної інфраструктури міста. Не дивлячись на це, бюджет прогнозує дефіцит у сумі 58 мільйонів гривень.

Освіта та Інші Сфери: Розподіл Фінансових Ресурсів

Збільшення видатків на освіту, а також зростання фінансування культури, соціального захисту, охорони здоров'я та інших сфер визначається як стратегічний крок для подолання викликів воєнного періоду.

Підписання грантового договору: Допомога переселенцям

Засідання також вирішило делегувати право підпису грантового договору першому заступнику міського голови Віктору Шевченку щодо створення тимчасового житла для переселенців у частині будівлі ДНЗ (ясла-садок) №5 "Джерельце".

Нова комісія: Важливі питання щодо теплопостачання

Засідання завершилося створенням постійнодіючої комісії для розгляду питань щодо відключення споживачів від централізованого опалення та постачання гарячої води, яка обіцяє працювати на благо енергозбереження та оптимізації ресурсів.

Це засідання Виконавчого Комітету стало важливим кроком у розвитку міста, визначаючи пріоритети та стратегії у важкі часи.

Фото: Славутицька міська рада

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: