Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Славутич знову перший в Україні!

Славутич знову перший в Україні! фото
Міська влада Славутича уклала перший в Україні енергосервісний контракт на встановлення сонячної електростанції та термомодернізації лікарні.
Про це повідомляє UNDP Ukraine / ПРООН в Україні.

"Завдяки заходам, впровадженим ЕСКО-компанією на умовах енергосервісного договору без капіталовкладень з бюджету, громада отримає 52% економії теплової енергії та до 30% зеленої електроенергії від сонячної електростанції (СЕС), що дозволить заощадити понад 4,5 млн грн щорічно.
Уже в наступному сезоні сонячна електростанція потужністю 25 кВт забезпечуватиме електроенергією пацієнтів та працівників лікарні, а також посилить енергетичну безпеку медичного закладу, незалежно від аварійних чи планових відключень. Заходи з утеплення та встановлення індивідуального теплового пункту забезпечать також додатковий комфорт у лікарні", - йдеться у повідомленні..

За інформацією ПРООН в Україні, це вже 8 ЕСКО-договір, укладений у 2023 році. Ще понад 47 ЕСКО-тендерів оголошені на модернізацію об’єктів критичної інфраструктури через механізм енергосервісу, зокрема у Києві, Черкасах, Кривому Розі, Нововолинську, Первомайському, Прилуках, Броварах, Дрогобичі, Коростені, Чорноморську, Яготині, Вишгороді, Трускавеці, НАН України.
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: