Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Славутичани про 2023 рік: Сподівання і побажання на 2024 рік

Славутичани про 2023 рік: Сподівання і побажання на 2024 рік фото

Останній день 2023 року схожий на кінець лютого - початок березня: майже немає снігу, похмура погода, температура повітря +4-+6 градусів. Святкового настрою мало, передсвяткового гомону немає, а черги в супермаркетах відсутні. Усе це наслідки російської агресії та воєнного стану в Україні. Стало вже традицією зустрічати новий рік в умовах війни, коли наші захисники стоять на передовій, захищаючи нашу землю від ворога.

Як зустрічають новий 2024 рік мешканці Славутича, які думки про минулий рік у них і які надії на майбутнє, розпитав у представників міста.

Людмила Кравченко поділилася своїми думками:

"Мої думки, мабуть, схожі на більшість українців, щодо хлопців, які зараз захищають нашу країну на передовій війни. Відчуваю біль за ті міста, села, які ворог атакує ракетами та бомбами. Згадую нашу АЛЕЮ ГЕРОЇВ кожного разу, коли бачу молодих хлопців у військовій формі. Бажаю їм удачі та наснаги. Вірю в ЗСУ і вдячна бійцям і героїням, які роблять все для незалежності нашої держави. Вдома, як завжди, готую смачні салати. Вірю і чекаю завершення цієї війни та в перемогу України."

Людмила Кравченко

Алла Мишогло поділилася своїми враженнями від минулого року:

"Минулий рік був важким. Кожна війна призводить до втрат. Важко прощатися з тими, хто був знайомий, і кого забрала війна в молодому віці. Для мене 2023 рік став показником єднання українців. У 2022 році у моєму гуртку по вивченню української мови було 10 дорослих, а в 2023 році вже більше 20 мешканців міста. Ми не святкуємо Новорічне свято великою кількістю святкових подій, але зустрічаємо новий 2024 рік в родинному колі без пафосних святкувань. Бажаю рідній Україні і всьому народу перемоги і миру."

Алла Мишогло

Максим висловив свої сподівання на майбутнє:

"Дуже бажаю, щоб наша влада слухала народ, щоб обговорення про наших захисників були більш практичними, а гроші, які йдуть для військових, використовувалися ефективно. Важко, коли твої товариші йдуть з життя, але я вірю, що це не марно, перемога буде за нами. Я йду привітати рідних, а потім знову на службу. Вірю в нашу перемогу і в нашу рідну Україну. Бажаю міцної віри і надії, незламності народу України і мешканців Славутича."

Максим

Світлана Алькаєва поділилася своїми враженнями від минулого року:

"2023 рік асоціюється тільки з війною, втратами людей, бомбардуванням і руйнуванням. Немає позитивних емоцій. Важко, коли розмови лише про те, як важко військовим на фронті, як гинуть мирні громадяни під час бомбардування російськими військами наших міст і сіл. Тільки за останні дні є загиблі в Києві, Семенівці Чернігівської області і інших місцях. Ми також згадуємо захисників Чорнобильської АЕС, з яких 108 чоловік зараз у полоні, і ми підтримуємо їхні сім'ї. Поглядаючи в майбутнє, щиро бажаю нам всім у 2024 році перемоги і миру. Нехай всі полонені повернуться додому, а рідні дочекаються своїх близьких. Хай живе Україна!"

Світлана Алькаєва

Вадим ІВКІН - член Національної спілки журналістів України, член Національної спілки фотохудожників України

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: