Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Боржники залишаться без світла? Скасовано мораторій на відключення світла та нарахування пені за борги

Боржники залишаться без світла? Скасовано мораторій на відключення світла та нарахування пені за борги фото

В Україні припинено чинність обмежень щодо відключення електроенергії та нарахування пені за заборгованістю з комунальних послуг. Рішення було ухвалено Кабінетом міністрів України за постановою від 29 грудня 2023 року № 1405.

Згідно з цим документом, заборона на припинення надання житлово-комунальних послуг, нарахування штрафів та стягнення боргів за комунальні послуги для населення залишається чинною лише на територіях, де тривають бойові дії та на тимчасово окупованих Російською Федерацією, відповідно до переліку Мінреінтеграції.

До того ж, на окупованих територіях заборонено нарахування вартості житлово-комунальних послуг в період тимчасової окупації.

Слід відзначити, що з початку війни у березні 2022 року Кабінет міністрів ухвалив постанову № 206 від 5 березня 2022 року, яка заборонила нарахування штрафів та пені, а також встановила мораторій на припинення надання комунальних послуг у разі неоплати або оплати не в повному обсязі.

Також важливо відзначити, що під час війни в Україні залишається мораторій на підвищення тарифів на газ та постачання тепла для населення. Проте, у листі до керівництва МВФ, українська влада висловлює намір поступово підвищувати тарифи на газ та електроенергію для населення..

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: