Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Важлива розмова: На зустріч з рідними війсковополонених у Славутичі приїхав Командувач Національної гвардії України - Олександр Півненко

Важлива розмова: На зустріч з рідними війсковополонених у Славутичі приїхав Командувач Національної гвардії України - Олександр Півненко фото

12.01.2023 року у залі засідань Виконавчого комітету Славутицької міської ради, за ініціативи народної депутатки України Ольги Василевської-Смаглюк та за сприяння міського голови Юрія Фомічева, відбулася зустріч з рідними нацгвардійців, які на момент повномасштабного вторгнення захищали Чорнобильську атомну електростанцію (в/ч 3041) та рідними ДФТГ, які досі перебувають у ворожому полоні. 

Також на цю зустріч з не анонсованим візитом завітав Командувач Національної гвардії України, Олександр Півненко.

 Рідні нагадали, що у катівнях країни агресорки досі перебувають і піддаються тортурам наші захисники, серед яких 103 захисників нацгвардійців з ЧАЕС.

Серед  іншого, під час зустрічі обговорювали низку питань, пов'язаних з процесом визволення наших Оборонців з російського полону та питання важелів впливу, які використовує Україна для повернення своїх Захисників. Командувач, Олександр Півненко наголосив, що питання обміну нарешті розблоковано і сподіваємось на їх регулярне проведення. Ольга Василевська-Смаглюк додала, що ведуться переговори по різних напрямках із залученням третіх країн.

Олександр Півненко, розповів присутнім про кроки щодо організації служби підрозділів Нацгвардії по всім напрямкам діяльності і перш за все забезпечення тих, хто безпосередньо захищає нашу державу у самих гарячих точках від якісних сухпайків до необхідного обладнання і озброєння.

Важливим аспектом обговорення стали не лише аспекти технічного забезпечення, але і підкреслення значення фізичної підготовки для бійців. Півненко вказав на те, що виконання бойових завдань на високому рівні можливе завдяки фізично підготовленим молодим бійцям. У цьому контексті він закликав до уваги до шкільних програм, особливо у закладах із посиленою фізичною підготовкою, щоб забезпечити належний розвиток фізичних здібностей у молодого покоління та підготувати його до можливих викликів в області у майбутньому.  

Не менш важливе питання стосувалося психологічної підтримки рідних та звільнених фахівцями- психологами, а також реабілітації військових після повернення з полону, для цього та вирішення інших питань  працює гаряча лінія підтримки ГУ НГУ.

Присутні на зустрічі, запевнили рідних полонених, що кожний зі свого боку сприятиме  вирішенню питань відновлення фізичного та психологічного стану звільнених та членів їх родин. Також взяли до уваги проблемні питання, що виникають у звільнених ( збільшення терміну реабілітації і відновлення, отримання статусу учасника бойових дій і т.д.)

Відповіли на запитання рідних полонених, присутні родичі військовополнених захиників мали можливість особисто залишити звернення до представників влади, які були присутні на зустрічі.

Журналіст Славутич-Інфо

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: