Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Громади-партнери Славутича: Робочі візити до Любецької та Михайло-Коцюбинської ОТГ

Громади-партнери Славутича: Робочі візити до Любецької та Михайло-Коцюбинської ОТГ фото

Добросусідство виявилося ключовим фактором в розвитку регіону, особливо в умовах викликів, які постають перед громадами під час воєнних подій. Славутицька делегація відвідала сусідні громади з дружнім візитом.

Головною метою візитів було зміцнення співпраці між громадами та обмін досвідом у розвитку соціальної сфери. Вже з 2018 року між містами Славутич, Любецькою та Михайло-Коцюбинською об’єднаними громадами триває співпраця. Саме тоді, у 2018 році, був укладений Меморандум про партнерство та співробітництво

Славутич — Михайло-Коцюбинськ

У Михайло-Коцюбинській об'єднаній територіальній громаді відбулася робоча зустріч з делегацією зі Славутича, яку очолював міський голова Юрій Фомічев. Ця зустріч, яка відбулася вперше у 2024 році, стала невід'ємною частиною довгострокового партнерства між обома громадами.

Під час зустрічі делегація зі Славутича ознайомилася з соціально-економічним розвитком Михайло-Коцюбинської громади, зокрема з проєктами Простору соціальної адаптації та Університету третього віку. Гості також відвідали модульні класи, встановлені за проєктом "Безпечне повернення до навчання в Україні", який підтримується Finn Church Aid. Знайомство з Цифровим Освітнім Центром та Ліцеєм, відкритим у 2022 році за участю Save the Children, також стало частиною програми візиту.

Під час обговорень сторони обмінювалися думками про економічні та соціальні виклики, підтримку бізнесу, залучення донорського фінансування та інвестицій. Було висвітлено питання співпраці у сферах освіти та культури, а також обговорено можливість створення економічного союзу між громадами. У результаті зустрічі було досягнуто домовленостей щодо подальшого посилення співпраці у сфері економіки, освіти та культури.

Ця робоча зустріч є прикладом успішної взаємодії та співпраці між громадами регіону, які спільно працюють над розвитком своїх територій.

Славутич — Любеч

Нещодавно, в Любечі, також відбулася робоча зустріч представників двох партнерських громад – Славутицької та Любецької.

Під час зустрічі учасники обговорювали різноманітні аспекти життя в обох громадах, враховуючи економічні та соціальні виклики. Було висвітлено питання підтримки бізнесу, залучення донорського фінансування та інвестицій. Також розглядались можливості співпраці в галузях освіти та культури, а також можливості створення економічного союзу між трьома громадами.

Підсумком зустрічі стали визначені пріоритетні напрямки для подальшої співпраці у сфері економіки, освіти та культури. Ця взаємодія підкреслює важливість спільних зусиль для розвитку громад та підтримки один одного в умовах викликів війни.

Фото: Агентство регіонального розвитку м.Славутич

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: