Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Громадська активність у дії: Оновлення Статуту для майбутнього Славутича

Громадська активність у дії: Оновлення Статуту для майбутнього Славутича фото

Офіс Підтримки Громадських Ініціатив м. Славутич інформує мешканців на своїй сторінці у Facebook про результати громадського обговорення проекту змін до Статуту Славутицької міської територіальної громади. 

У повідомленні зазначено, що робота над проектом розпочалася в жовтні 2023 року, і завершилася громадським обговоренням. Проект мав на меті адаптацію Статуту до законодавчих новацій та врахування поточних реалій.

Оновлений документ має нову структуру та додатки, що регламентують інструменти громадської участі. Учасники громадського обговорення мали можливість внести свої зауваження та пропозиції, і 14 славутичан взяли участь у цьому процесі. Робоча група, до складу якої входили представники влади, депутати, громадські активісти та експерти Офісу Ради Європи в Україні, працювала над адаптацією Статуту та узагальненням внесених пропозицій.

Публічне відкрите громадське обговорення відбулося на платформі Zoom, у якому взяли участь учасники робочої групи та активні мешканці Славутича.  

Зараз документ буде направлений на розгляд депутатських комісій, і під час наступного засідання міської ради депутати повинні остаточно затвердити проект Статуту. 

Організатори висловлюють подяку всім, хто долучився та зробив внесок у розвиток громади, і закликають мешканців звертатися за додатковою інформацією та питаннями до Офісу Підтримки Громадських Ініціатив або номером 050 353 11 35.

Фото: Офіс підтримки громадських ініціатив м.Славутич

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: