Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Помітити серед негативу роботу, що заслуговує на вдячність

Помітити серед негативу роботу, що заслуговує на вдячність фото
В той час, коли у соцмережах Славутича активно обговорюють не дуже якісну роботу комунальників щодо розчищення доріг від снігу та посипання їх піщано-сольовою сумішшю, мені хотілося б звернути увагу на роботу старанних двірників і щиросердно подякувати їм за добросовісну роботу.

Серед них і працівниця КП «ЖКЦ», яка прибирає придомову територію будинку №14, Поліського кварталу.



Чи то сніг-мороз, чи дощова погода, чи шалена спека – вона за будь-яких погодних умов належно виконує свою роботу.

У ті дні, коли морози сягали позначки -10, ця маленька жінка, старанно, аж до самого асфальту, розчищала тротуар біля нашого дому.



Здавалося, що лопата в її руках виглядала такою величезною і незграбною, а вона -такою маленькою і беззахисною. Але жінка вправно справлялася з цим інвентарем, попри мороз і вітер, залишаючи за собою ідеально розчищену придомову доріжку.

Вирішила підійти до неї. Привіталась та наважилась поспілкуватись. Познайомилися. Каже, звати Тетяна Котлобай.



Питаю, ви гарно виконуєте свою роботу, чи не важко?

«До фізичної праці привчена ще змалку, з 9-ти років уже працювала в колгоспі з дорослими жінками, де ланковою була моя тьотя.
У Славутичі з 1990 року. Працювала раніше у Єгоренка, тепер в ЖКЦ. А до цього - в першій школі»,
- розповідає вона.



Зізнається, вчора погано почувалася, лежала, то допомагала донечка Ніна.
Цими днями, кажуть, вирують магнітні бурі – багато знайомих скаржиться на погане самопочуття. Та відповідальна двірниця не залишає без догляду довірену їй роботу, навіть за умов поганого самопочуття.

У відвертій розмові дізнаюся, що окрім своєї роботи, пані Тетяна допомогає ще і своїй колезі.

«У колеги інсульт, не працює рука і нога. А як же? Треба допомогти їй», - розказує жінка.



Мешканці нашого будинку з повагою ставляться до Тетяни, дехто навіть допомагає розчищати сніг після рясних опадів. Адже приємно, коли біля твого дому комфортно і чисто. А ще важливо, коли важку фізичну працю цінують.



І такий результат якісно виконаної роботи двірника особливо помітно поряд з дорогою біля будинку, яку дорожники ніколи не чистять.



Сусіди кажуть, щоб не зачепити чиюсь автівку (а їх завжди повно на тротуарі біля будинку) і не потрапити за це на штраф, водії, що чистять сніг, навіть і не намагаються наблизитись до цієї дороги.





Хотілося б нагадати сусідам-водіям, які залишають свої авто біля дому на тривалий час, що поряд є кілька стоянок. А тротуар біля під’їздів – це місце для тимчасової зупинки.



Залишений на тривалий час ваш транспорт може ускладнити, до прикладу, доступності спеціалізованого транспорту (швидкої допомоги чи пожежної), транспортування хворого до машини, розвантаження габаритних речей, вивіз сміття, розчищення доріг та інше.



А щодо роботи комунальних служб, то окрім зауважень і негативу потрібно вміти помічати і гарну роботу, яка заслуговує на вдячність, і також говорити про це.

Тому хочеться подякувати усім комунальникам і двірникам, які попри все намагаються добросовісно виконувати свою роботу. Ваша праця дуже важлива і потрібна для всіх нас. Дякуємо вам!

Олександра ЛАТИШЕВА







 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: