Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

ГРВІ, грип, стрептококова інфекція, Covid-19: ситуація у Славутичі

ГРВІ, грип, стрептококова інфекція, Covid-19: ситуація у Славутичі фото
Останнім часом у Славутичі, як і в Україні в цілому, зростає рівень захворювання населення на гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ), грип, Covid-19, а також зафіксовані у місті випадки стрептококової інфекції.

Про це повідомляє генеральний директор Центру первинної медико-санітарної допомоги у Славутичі Олена Суганяка.



«В більшій мірі це ГРВІ та грип, але виявлені випадки захворювання і на стрептококову інфекцію (ангіна, скарлатина) та Covid-19», - зазначає  вона.

З цієї причини ще з минулого тижня працює у дистанційному режимі Славутицька гімназія «Крокус» (школа №2). А також із сьогоднішнього дня відправлені на онлай-навчання учні 1- 4-х класів усіх навчальних закладів міста.



Начальник Управління освіти і науки Славутича Ніна Єрьоміна каже, що відсьогодні повністю на онлайн-навчання вийшли учні ліцею «Безмеж» (школа №4).

«У них ще на тому тижні захворювання було 30% - грип і ковід. Тому від сьогоднішнього дня вони всю школу вивели на онлайн-навчання.
Із завтрашнього дня на дистанційне навчання повністю виходить школа №1»
, - інформує Ніна Єрьоміна.

За її словами, у школі №3 щодо цього ситуація значно краща. За результатами проведеного аналізу, там відсутні лише по 4-5 учнів. На карантині перебувають лише учні молодших класів.

Найстійкішим у цьому питанні виявився Славутицький ліцей. Але, нажаль, і там уже спостерігається зростання захворюванності.

Очільниця Управління освіти і науки каже, що керівники освітніх закладів можуть приймати точкові рішення виведення на дистанційне навчання (по класах), дивлячись на кількість відсутніх на заняттях дітей через захворювання.

«Наголосила на тому, щоб ми не були упередженими, а приймали вірні рішення, не чекали, коли рівень захворювання сягне 35-40%.
Ми ж тепер не так, як раніше. Ми ж тепер продовжуємо навчатись онлайн – навчання не постраждає. І таким чином, ми витримаємо і пройдемо швидко цей поріг захворювання саме профілактично»,
- запевнила Ніна Єрьоміна.

Керівник Славутицького ЦМСД Олена Суганяка порадила славутичанам з метою профілактики згадати про вже відомі заходи: намагатися менше відвідувати місця великого скупчення людей, не забувати про масковий режим, миття рук тощо.

Якщо ж ви захворіли, то із самого початку потрібно промивати та закапувати ніс, полоскати горло, наводнювати організм теплим питтям та слідкувати за температурою тіла.

За умови значного підвищення температури та супутніх симптомів – головного болю, болю у горлі, легенях та нежитю, звертайтеся до сімейного лікаря, або телефонуйте до служби 103.

Олександра ЛАТИШЕВА
Фото з доступних джерел

 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: