Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

«Сьогодні рівно рік, як я стала до лав Збройних Сил України», - Діна Вонг (фото, відео)

«Сьогодні рівно рік, як я стала до лав Збройних Сил України», - Діна Вонг (фото, відео) фото
Діна Вонг – чернігівська журналістка, яка за власним бажанням долучилася до українського війська і по теперішній час несе службу у складі ЗСУ.
Протягом багатьох років Діна була активною учасницею Міжнародного фестивалю "Золота осінь Славутича", який нещодавно відзначив своє 30-річчя.



Навіть знаходячись на фронті,  Діна знайшла можливість поділилася своїм професійним досвідом журналіста онлайн з молодими колегами під час майстер-класу, у рамках «ЗОСі-2023».


Для молодої, але досвідченої і успішної журналістки, яка останнім часом працювала у телекомпанії «Новий Чернігів», війна стала великим випробуванням, увірвавшись у рідне місто.

«Війна є війна. Це не про хочу/не хочу, подобається/не подобається. Війна - це багато чого неприємного, жахливого, болючого і радикального. Це потрібно нарешті затямити. І подорослішати врешті-решт, бо дитяче сприйняття ще нікого не рятувало.
Війна є війна. Щоб виграти - її треба усвідомити і прийняти. Сльози, ниття, бідкання, страх і паніку лишіть на потім. Зараз на це часу немає. Більше немає», -
написала вона у соцмережах.



А під час зйомки відеосюжету про жінок, які стають на військовий обік, Діна наважилась це зробити й сама. Деякі глядачі вважали, що це постановка.

«Тоді якраз почалася інформаційна хвиля про те, що жінки можуть стати на військовий облік, і там потрібні жінки конкретних професій. Я подумала, що дуже гарний сюжет може вийти з цього, тим паче, що мені завжди була цікава ця тема. І ми вирішили його таки зробити, тобто пройти всю цю процедуру і стати на облік. Зрозуміло, що ми журналісти, можемо або стати, або не стати, головне показати. А я потім спитала у представників територіального центру, чи можу я стати по справжньому? Вони кажуть – можеш. І виходить, що я просто знімала те, як я проходжу всі ці етапи. Тобто, це було насправді», - розповіла журналістка в інтев’ю своєму колезі сайту міста Чернігова 0462.ua.



Цього дня виповнюється рік, як дівчина стала військовослужбовицею ЗСУ. Про це журналістка написала на своїй сторінці у facebook.

«Сьогодні рівно рік, як я стала до лав Збройних Сил України.
Не буду заперечувати, що мені це рішення далося нелегко. Але якби лишилася вдома, у теплі, комфорті й у відносній безпеці, то ненавиділа б себе за те, що ховаюся, ухиляюся, що не беру на себе відповідальність, яку повинна і можу на себе взяти. Якби лишилася вдома, у теплі, комфорті й у відносній безпеці, могла б продовжувати казати, що люблю Україну, але це всього-на-всього були б слова.
А любов - вона ж у дії. Якби лишилася вдома, у теплі, комфорті й у відносній безпеці, то можливо так само як і більшість ридала б у фейсбуці щодо чергового ракетного ураження, але в глибині душі розуміла, що не зробила нічого рішуче дієвого, щоб це припинити.
Зараз я в глибокій провінції Донецької області. І було всяке, про що не варто писати у соціальних мережах, бо мама побачить, а вона не для війни квіточку плекала. Зате я спокійна щодо того, що нарешті роблю у житті щось цінне і значиме. Що я все роблю правильно.
P.S. Що б не сталося. В кінці знатиму. Що все зробила правильно», -
написала Діна Вонг.

Нині Діна служить на сході України. Про українську армію з середини, про жінок у ЗСУ та багато іншого дівчина розповіла колегам-журналістам в розгорнутому інтервю, про це дивіться у Великій розмові.

Олександра ЛАТИШЕВА
Фото: зі сторінки Діни ВОНГ, 0462.ua
Відео: Чернігівська Медіа Група

 

 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: