Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Керувати зоною відчуження буде пожежник

21 травня о 10.00 відбулася прес-конференція Міністра екології та природних ресурсів України Ігоря Шевченка щодо представлення нового голови Держагенства з управління зоною відчуження Юрія Антіпова.Міністр зазначив, що нещодавні події в Чорнобильській зоні виникли через...

Ігор Шевченко
Міністр екології та природних ресурсів Ігор Шевченко на прес-конференціїї в Укрїнформі 21 травня представив нового керівника Державного агентства України з управління зоною відчуження, ліквідатора-пожежника Юрія Антіпова.

Міністр зазначив, що нещодавні події в Чорнобильській зоні виникли через відсутність чинного керівництва. Призначення очільника, який має фахову освіту, за словами міністра, допоможе навести порядок та вирішити проблеми безпеки в зоні відчуження.

"На жаль довгий час в зоні відчуження майже не було керівництва, майже не велася потрібна робота, в зв'язку з чим виникли проблеми, в тому числі організаційного характеру, - наголосив міністр. - Дуже потрібно нове проактивне керівництво, яке б всі ці проблеми допомагало вирішувати".

Новий голова Агентства наголосив, що приділить увагу як організаційним моментам, пов'язанним з законодавчими, нормативними актами та їх реалізацією, так і інженерно-будівельним роботам та іх технічному забезпеченню. Також голова Агентства розпочне роботу з підготовки пропозицій Міністерству екології та Кабінету міністрів з рішення проблем, які накопичилися в зоні відчуження.

Довідка: Юрій Антіпов закінчив Вищу інженерну пожежно-технічну школу МВС СРСР, працював в Міністерстві з надзвичайних ситуацій, займав пост заступника директора з фізичної ядерної безпеки ПАТ" Завод виробництва ядерного палива", ліквідатор аварії на ЧАЕС 1 категорії.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: