Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Спеціальний прикордонний режим на Чернігівщині: Кому потрібно отримувати дозвіл? 

Спеціальний прикордонний режим на Чернігівщині: Кому потрібно отримувати дозвіл?  фото

На Чернігівщині введено спеціальний прикордонний режим, що передбачає отримання дозволів для проживання та обмеження використання земель у прикордонних зонах. Це рішення стосується жителів, бізнесу та власників земельних ділянок.

Про це повідомляє Корюківська РВА у своєму Телеграмі.

"Відбулася робоча нарада з прикордонниками, представниками територіальних центрів комплектування та місцевого самоврядування з питань мобілізації і введення спеціального прикордонного режиму. Відбулися зміни в законодавстві щодо прикордонного режиму", — повідомляє РВА.

Серед ключових пунктів нововведень:

Спеціальний прикордонний режим: Запроваджено спеціальний прикордонний режим, який регулюватиме активності та пересування в прикордонній зоні Чернігівської області.

Дозвіл на проживання: Люди, які проживають у 5-кілометровій близькості від російського та білоруського кордону, повинні отримати дозвіл на право проживання. Це спрямовано на забезпечення безпеки та контролю за населенням у цій зоні.

Дозвіл для бізнесу: Представники бізнесу, які здійснюють діяльність у 5-кілометровій зоні, повинні отримати дозвіл в прикордонній службі для забезпечення безперебійного здійснення підприємницької діяльності.

Заборона для власників змельних ділянок: Власникам земельних ділянок у 2-кілометровій зоні від кордону заборонено користуватися своєю землею. Такі території підлягатимуть укріпленню та фортифікації для підвищення безпеки.

Ці рішення спрямовані на забезпечення захисту території та безпеки громадян у прикордонних районах Чернігівщини. Очікується, що новий прикордонний режим стане ефективним інструментом для запобігання негативним подіям та збереження стабільності у регіоні.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: