Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Наслідки війни: Єврокомісар з питань навколишнього середовища оглядає ЧАЕС та регіон

Наслідки війни: Єврокомісар з питань навколишнього середовища оглядає ЧАЕС та регіон фото

10 лютого Єврокомісар з питань навколишнього середовища, океанів і рибальства Віргініюс Сінкявічус відвідав зону відчуження та Чорнобильську АЕС разом із представниками Європарламенту, Єврокомісії та інших європейських структур. В рамках візиту гості оглянули Новий безпечний конфайнмент та долучилися до вивчення наслідків вторгнення російських військ на Київщині у 2022 році.

Офіційну делегацію очолили представники Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України та керівництво ДАЗВ. На ЧАЕС гостей зустріли в.о. генерального директора Сергій Мартинов та директор технічний Олександр Титарчук.

У ході візиту делегація мала змогу переглянути різні об'єкти, зокрема, Центральний щит контролю та управління комплексом та основний об'єм (простір під Аркою) Нового безпечного конфайнменту. Крім того, європейські представники оглянули залишки фортифікаційних споруд українського війська в різних районах Київщини, включаючи Прип'ять та село Козаровичі.

Цей візит має за мету підвищити усвідомлення про наслідки війни та сприяти співпраці України та Європейського Союзу в реконструкції постраждалих територій. Нагадаємо, що під час попереднього візиту до Києва влітку 2022 року Віргініюс Сінкявічус підписав угоду про приєднання України до програми LIFE для довкілля та клімату, роблячи країну першою, що не входить до ЄС, учасницею цієї програми.

Фото: Державне спеціалізоване підприємство «Чорнобильська АЕС»

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: