Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Чи відзначають славутичани День Закоханих? Опитування мешканців щодо святкування Дня Святого Валентина

Чи відзначають славутичани День Закоханих? Опитування мешканців щодо святкування Дня Святого Валентина фото

14 лютого святкують День святого Валентина. Багато людей, які знають про цей день, називають його Всесвітнім днем закоханих. У світі його святкують з 496 року, коли Папа Геласій I на честь пам'яті священика, ім'я якого було Валентин, встановив День пам'яті.

Історія розповідає, що священик пішов проти волі імператора Клавдія другого, який забороняв одружуватися своїм воякам, вважаючи, що це робить їх слабкими. Священик Валентин таємно вінчав закоханих молодих людей. Нажаль, імператор дізнався про це і вказав стратити непокірного священика. У середньовіччі за благородні дії священика Валентина його було канонізовано.

З того часу День святого Валентина святкують у світі. Українська православна церква (УПЦ) стверджує, що цей день не відповідає фактам реального життя святого Валентина.

Свято, як романтичний захід для закоханих, прийшло до України наприкінці 90-х років минулого століття. Однак відношення до цього романтичного свята в Україні різноманітне. Деякі вважають його католицьким, інші - ні. Що думають про це мешканці міста? Чи варто його святкувати? Якщо так, то як і де? Давайте розглянемо думки та враження наших славутичан:

Юлія Плесяк:

"Коли в Україні з'явився цей святковий день, я вже була школяркою. Звісно, нам подобалося отримувати валентинки. Це лестило, коли тобі відправляли записки з визнанням. Можливо, навіть зізнаюсь, що ми рахували кількість отриманих валентинок. Коли у тебе їх було більше, ніж у інших дівчат, в душі виникало задоволення. Вважаю, що у цього свята є право на існування. Ми не проводили якихось особливих святкувань, і навіть сьогодні, коли триває війна, коли наші мирні люди гинуть під бомбардуванням ворога, а воїни ЗСУ, серед яких можливо наші рідні, улюблені, друзі, захищають нас, борючись з агресором, ми повинні підтримати їх добрим словом. Місце зустрічі з коханою людиною кожен обирає сам. У нас місто молоде, сучасне, але влітку я порадила б зустрітися десь у парку, біля річки, а взимку, в легкий морозний вечір, чудово прогулятися по наших тихих вулицях і кварталах, а якщо ще падає тихий пухнастий сніг – то це просто казка."

Юлія Плесяк

Вікторія:

"День всіх закоханих. Це не офіціоз, а просто свято душі. Отримуєш більше уваги, солодкі подарунки, звісно, валентинки. Приємно отримати квіти від коханого, запустити  повітряну кульку, але, на жаль, сьогодні цього не можна. Прекрасні місця для прогулянок можна знайти в Чернігові, стародавній Вал, посидіти десь у кафе, прогулятися вздовж річки."

Вікторія

Юля:

"Я вважаю, що це свято призначене лише для підлітків та молоді. Романтика валентинок, можливість першого визнання, першого побачення – все це притаманне молоді. Отримувати подарунки завжди приємно, але для цього потрібен ще й романтичний настрій. Також вважаю, що романтичне свято все більше набуває смаку комерції. Місце зустрічі кожен обирає сам, для мене це затишна зала "Старого Талліна"."

Юля

Олександра:

"До свята Дня Святого Валентина, або, як його ще називають, Всесвітнього дня закоханих, я ставлюся позитивно. Багато хто вважає його католицьким святом, але любов притаманна кожній людині. Хоча я не можу сказати, що я святкую його, але валентинки та квіти приймаю. Можливо, в цей добрий, світлий день закоханих хтось більш сором'язливий знайде силу, щоб визнатися в любові, вручивши улюбленій людині валентинку з визнанням. Я ставлюся з теплом до всіх виявів Дня Святого Валентина і вважаю, що він робить наше життя більш насиченим і яскравим."

Олександра

Отже, День Святого Валентина - це свято, яке для багатьох означає кохання, тепло та романтику. Незалежно від того, чи святкуєте ви його або ні, важливо відзначати любов у своєму житті. Це також час подарунків, валентинок та незабутніх моментів.

А що ви думаєте про це свято? Чи вважаєте його ви важливим, чи, можливо, вважаєте комерційним? Приймайте участь у нашому опитуванні про День Святого Валентина у наших групах у Viber та Telegram, і поділіться своїми думками. 

Нехай це свято принесе вам радість та любов, незалежно від того, як ви його відзначаєте. Бажаємо вам чарівного та незабутнього Дня Святого Валентина! 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: