Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Новий етап в безпеці: Грантова угода для ЧАЕС

Новий етап в безпеці: Грантова угода для ЧАЕС фото

21 лютого в приміщенні ДАЗВ була укладена Грантова Угода № 2 між Європейським банком реконструкції та розвитку та Державним спеціалізованим підприємством "Чорнобильська АЕС".

Ця угода позначає початок нового етапу у безпеці ядерної станції. За словами директора департаменту ядерної безпеки ЄБРР Бальтазара Ліндауера:

 «Розпочинаємо новий етап, і підписання угоди про грант символізує початок діяльності безпекової програми ЧАЕС».

Угода спрямована на відновлення інфраструктури Чорнобильської АЕС, і серед головних завдань є завершення передпроєктних робіт «Новий безпечний конфайнмент, демонтаж нестабільних конструкцій в частині «раннього» демонтажу», обстеження деаераторної етажерки та машинного залу, а також закупівля транспортних засобів для відновлення транспортної інфраструктури станції.

Вступна промова першого заступника Голови ДАЗВ Андрія Тимчука підкреслила, що ця програма спрямована на вирішення найбільш термінових і критичних потреб станції. Цей крок вперед є результатом успішної співпраці з ЄБРР, що вже реалізувала складні проєкти на ЧАЕС.

«Ця програма покликана вирішити найбільш термінові й критичні потреби станції. Персонал ЧАЕС має успішний досвід роботи з ЄБРР у реалізації складних проєктів, тому можна бути впевненим, що реалізація цієї угоди буде на високому рівні з боку реципієнта».

За останні 20 років співпраці з Європейським банком реконструкції та розвитку було реалізовано низку важливих проєктів, зокрема будівництво заводу з переробки радіоактивних відходів та Проміжного сховища відпрацьованого ядерного палива.

Проте, найбільш вражаючим є будівництво Нового безпечного конфайнмента, яке стало ключовим етапом у перетворенні об'єкта "Укриття" на екологічно безпечну систему. Цей проєкт визначає новий етап у забезпеченні безпеки на ЧАЕС, враховуючи сучасні стандарти та технології.

Новий етап в безпеці: Грантова угода для ЧАЕС фото №1
Новий етап в безпеці: Грантова угода для ЧАЕС фото №2
Новий етап в безпеці: Грантова угода для ЧАЕС фото №3
Новий етап в безпеці: Грантова угода для ЧАЕС фото №4

Фото: Facebook: Державне спеціалізоване підприємство «Чорнобильська АЕС»

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: