Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Громадська рада: Важливі питання благоустрію міста

Громадська рада: Важливі питання благоустрію міста фото

20 лютого відбулося засідання Громадської ради, якою очолює Володимир Удовиченко. Основною темою було покращення благоустрою міста та пов'язані із цим питання.

Перед розглядом основного питання Володимир Петрович зробив організаційне повідомлення про те, що засідання громадської ради в майбутньому буде проводитися по вівторках о 15:00.

Він представив основних виступаючих - в.о. начальника відділу градозахисту та архітектури Галина Мирзоян і начальника дільниці благоустрою та зеленого благоустрою Василь Кошельник.

У вступному слові Галина Мирзоян нагадала присутнім про послуги, які надає їх відділ, зокрема, контроль за роботою комунальних служб міста, включаючи благоустрій. Для цього виконком створив комісію з благоустрою, яка щотижня проводить обстеження території міста. Комісія включає представників комунальних служб і, за потреби, спеціалістів. Результати обстеження фіксуються актами, надсилаються вказівки для усунення недоліків, а в разі невиконання у встановлений термін складаються протоколи про адміністративні порушення. Такі протоколи можуть складати і члени громадської ради.

"Нагадую, що ці порушення охоплені статтею №152 Адміністративного кодексу України "Про порушення благоустрою".

Оскільки питання, які порушують члени громадської ради, є загальними, і стосуються обох виступаючих, головуючий запропонував надати слово начальнику дільниці благоустрою та зеленого благоустрою ЖКЦ Василю Кошельнику.

Потім присутні перейшли до питань і відповідей.

Депутат Сергій Чесноков говорив про довгострокові питання Славутича, стан хворих дерев (омела), ініціативи ветерана ЧАЕС та учасника ліквідації аварії на 4-му енергоблоці Олександра Забірченка щодо прибирання прибудинкової (котеджної) території та роботи світлофора на перехресті біля міської лікарні. Ці питання він направив офіцерам громади, які також взяли участь у роботі громадської ради.

Ще однією темою, що стосувалася всіх виступаючих, було відповідність правилам дорожнього руху та вимогам градобудівництва при висадці дерев в місті. Виступаючі підкреслили те, що це не лише питання благоустрою, але й безпеки мешканців міста, особливо дітей, які не завжди уважні при переході через проїжджу частину дороги. Є випадки, коли дерева стоять на переході поруч з дорогою.

Іншим прикладом є висадження дерев без врахування відстані до будинку та міських комунікацій та теплотрас, що з часом може призвести до їх руйнування. Тому відділ благоустрою та комунальники звертаються до мешканців міста із проханням висаджувати дерева лише після узгодження з відповідними службами. Підтримуючи ідею щодо плану висадки дерев під час суботників, запропоновану Людмилою Любивою, Майя Руденко запропонувала залучити досвідчених майстрів для обрізки дерев. Олександр Кардаш поцікавився вартістю цієї послуги, а Андрій Савін звернув увагу на те, що територія поза прибудинковою площею не завжди прибирається.

Підбиваючи підсумки засідання Громадської ради, Володимир Удовиченко сказав:

"У благоустрої міста відбудеться зростання комфорту тоді, коли кожен з нас зрозуміє, що це залежить від кожного з нас, ми не повинні бути байдужими. Хочу ще раз нагадати вам про Кодекс етики. Бажаю всім бути професіоналами на своєму робочому місці і завжди бути громадянином".

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: