Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

"Про наше, про жіноче, про війну": Вистава-перформанс у ПДМ до річниці повномасштабного вторгнення

"Про наше, про жіноче, про війну": Вистава-перформанс у ПДМ до річниці повномасштабного вторгнення фото

До річниці повномасштабного вторгнення у Палаці дітей та молоді міста Славутич відбувся надзвичайно вражаючий захід – вистава-перформанс під назвою "Про наше, про жіноче, про війну".  

І дійсно, важко підібрати кращих слів, які могли б описати цю п'єсу.

 У приміщенні Актової зали ПДМ зібралося невелике число глядачів, проте кожен з них поринув у атмосферу вистави, яка вражала своєю емоційністю та сюжетною насиченістю. 

Жінки згадували дні до війни і те, як обірвалося наше мирне життя. Театральні замальовки нібито повернули глядачів до перших днів повномасштабного вторгнення, ось ми, славутичани, знову опинились у лютому, клятого 2022 року, сидимо в укритті і ще не розуміємо, що наше життя назавжди змінилося. 

Вистава не лише передавала панічні настрої та страхи тих періодів, але й втілила надію, що завжди живе в серцях людей, навіть у найважчі часи. 

Як і в реальному житті, картинка на сцені постійно змінювалася, і ось ми вже загартовані вибухами та сиренами допомагаємо у волонтерському штабі, де відважні жінки фасують гуманітарну допомогу для людей та медикаменти для поранених бійців. 

Глядачам розкрили історії наших незламних жінок військових. Кожен епізод вистави став своєрідною подорожжю у життя та долі тих, хто продовжує виборювати нашу свободу та назелажність.  

Актори висвітлили не тільки фізичні випробування, які випали на долю українського народу, але й моральний героїзм, відданість своїй справі та взаємопідтримку у важкі часи.

Звісно згадали й про славутицькі черги за молоком та їжею, відключення світла, готування на вогнищах, про усі ті труднощі, які переживали мешканці нашого міста.  

Історія вистави віддзеркалює наше минуле, але найважливіше – вона покликана дати надію на майбутнє. А стосовно нього, у всіх нас одне, спільне бажання.  Бажання — миру та перемоги, тому ця п'єса завершилася саме так, як неодмінно закінчиться і ця війна, нашою беззаперечною Перемогою! 

Ми висловлюємо щиру подяку Палату дітей та молоді, талановитим акторам, а також невтомним організаторам за той величезний внесок у висвітлення важливих подій та за підтримку мистецької та духовної розвитку нашого міста.

У виставі приймали участь: "Університет для дорослих", Хореографічна студія "Імперіал", Вокальна студія "Slav Voices" колектив "Перлини" і актори-аматори для яких, це був перший, дебютний виступ! 

Звісно, як і завжди, подія мала благодійний характер, а під час вистави був встановлений спеціальний благодійний бокс для збору коштів на підтримку ЗСУ.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: