Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Співпраця для біорізноманіття: Чорнобильський заповідник уклав важливу угоду

Співпраця для біорізноманіття: Чорнобильський заповідник уклав важливу угоду фото

20 лютого в Київському представництві Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника відбулося підписання Угоди з Київським національним університетом імені Тараса Шевченка. Основною метою цього документу є розширення співробітництва та зміцнення різнобічних зв’язків для створення сприятливих умов розвитку науково-дослідної та еколого-освітньої діяльності, а також започаткування нових спільних проєктів у сфері вивчення і збереження біорізноманіття.

Партнери виражають намір організовувати та проводити спільні науково-практичні, навчальні та комунікативні заходи, сприяючи обміну досвідом і знаннями між сторонами. Ця ініціатива сприятиме поглибленню взаєморозуміння і співпраці у сфері науки та екології, сприяючи взаємному збагаченню обох організацій у плані досліджень та освіти.

Природне різноманіття зони

Нещодавно працівники Заповідника відвідали водойму-охолоджувач Чорнобильської атомної електростанції (ЧАЕС) – місце, що приваблює найрізноманітніші види птахів. В цей раз на цьому прекрасному місці було виявлено приблизно 20 орланів, перших шилохвосток, широконосок, чепур великих та крехів малих.

Жайворонок польовий активно мігрує через цю територію. Простір наповнений пташиними голосами: тетеруки співають, лебеді-кликуни перегукуються, мартини жовтоногі регочуть. Тут можна також помітити вже відомого пугача, якого часто тероризують круки, граючись у височині в повітряних потоках.

На околиці водойми-охолоджувача – не лише царство птахів. Тут спокійно прогулюються лосі, олені і сарни, створюючи неповторний біосферний ансамбль.

Співпраця для біорізноманіття: Чорнобильський заповідник уклав важливу угоду фото №1
Співпраця для біорізноманіття: Чорнобильський заповідник уклав важливу угоду фото №2
Співпраця для біорізноманіття: Чорнобильський заповідник уклав важливу угоду фото №3

Фото: Facebook: Чорнобильський Радіаційно-екологічний Біосферний Заповідник

Автор фото: Сергій Домашевський

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: