Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

У березні збільшать пенсії славутицьким пенсіонерам, які постраждали від аварії на ЧАЕС!

У березні збільшать пенсії славутицьким пенсіонерам, які постраждали від аварії на ЧАЕС! фото

Мінімум пенсіонери отримають 150 гривень збільшення, максимум - 1500 гривень.

Планується, що понад 10 мільйонів пенсіонерів отримають це підвищення. За інформацією народного депутата Михайла Цимбалюка, мінімальний розмір пенсії збільшиться на 150 гривень, в той час як максимальна сума складе 1500 гривень.

“Дуже важлива річ, що під час дії воєнного стану, в умовах економічної кризи, затримки коштів Сполучених Штатів та інших партнерів держава виконує свої обіцянки насамперед щодо сектору безпеки та на другому місці соціальна програма, насамперед пенсійне забезпечення. Справді, вже з 1 березня буде в дії березневе підвищення пенсій на рівень інфляції. Воно торкнеться більше 10 мільйонів пенсіонерів, зросте в середньому на понад 300 грн”, - розповів Михайло Цимбалюк.

За його словами, мінімум пенсіонери отримають 150 гривень, максимум - 1500 гривень. Важливо, що це будуть і військові пенсіонери, і ті особи, які отримують мінімальну пенсію. 

Ця ініціатива стає частиною соціальної програми в умовах економічної кризи та дії воєнного стану. Пенсійне підвищення буде автоматично розраховуватися за новою формулою, яка враховує вислугу років, рівень зарплати та інші фактори.

Михайло Цимбалюк підкреслив, що це підвищення охопить різні категорії громадян, включаючи військових пенсіонерів, державних службовців, осіб, які пішли на заслужений відпочинок, а також тих, хто постраждав від Чорнобильської аварії. Очікувалося більше відсотків, але після ретельного обрахунку уряд вирішив встановити середній рівень підвищення на 8-8,5%.

“Там враховувався рівень інфляції минулого року, середня зарплата, мінімальна зарплата і ріст економіки. Всі ці чинники дають можливість підняти на таку суму”, - підкреслив Цимбалюк.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: