Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Оновлений басейн у дитячому садочку Славутича: Працюватиме у будь-яку пору року!

Оновлений басейн у дитячому садочку Славутича: Працюватиме у будь-яку пору року! фото

У Славутичі в дитячому садочку "Калинка" відкрився оновлений басейн для дітей. Гроші японського уряду використані на встановлення нової системи теплових насосів, що дозволяє проводити заняття у басейні протягом всього року, незалежно від опалювального сезону.

Міський голова Юрій Фомічев вказав, що ця екосистема повністю забезпечує будівлю басейна теплою енергією, включаючи підігрів води та повітря. Зараз басейн відвідують старші групи дітей, віком п'ять та шість років, і планується розширення технології на інші садочки міста.

"Раніше басейни експлуатувалися тільки в опалюваний період, тому що влітку гарячого теплопостачання немає і немає можливості застосовувати гарячу воду в басейні. Обладнання дозволяє не лише підігрівати воду. Це така екосистема, кліматична система, яка повністю забезпечує будівлю басейна в дитячому садочку всю теплу енергетику, яка необхідна. Для басейну, для душових, для підігріву повітря, навіть є фільтри з незараженням від вірусів". - Міський голова Юрій Фомічев в інтерв'ю Суспільне Чернігів

Наразі басейн у "Калинці" відвідують старші групи дітей віком п'ять та шість років, складаючи загалом 112 дітей.

Директорка садочка Наталія Суріна зазначила, що у них сформовано шість вікових груп, включаючи три групи для дітей з особливими потребами.

Завдяки новій системі теплових насосів, басейн став доступним для використання у будь-яку пору року. Така технологія вже показала свою ефективність, і міський голова планує розширювати її застосування на інші дитячі садочки міста.

ФОТО: Суспільне Чернігів

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: