Завантаження ...
Новобудови Києва

Мистецтво та підтримка для захисників: Славутичани відвідали воїнів у госпіталі до дня Добровольця

Мистецтво та підтримка для захисників: Славутичани відвідали воїнів у госпіталі до дня Добровольця фото

13 березня, напередодні Дня добровольця, Соціально-психологічний Центр відвідав наших захисників, які зараз перебувають на лікуванні в госпіталі, та організував для них маленьке свято. Наші підприємці, зокрема Владислав Арефьєв з колективом "Аріва", Ірина Молько та інші підприємства, приготували гостинці для наших захисників. Також були передані в'язані шапки від Олени Солар, які зігріватимуть їх від холоду.

Громадська організація "Ветеранська спільнота України "Серцевір" забезпечила транспорт для учнів школи мистецтв, які виступали з концертом для військових. У заході взяли участь учні та викладачі відділу бандурного мистецтва КЗПМО "Чернігівська музична школа №1 імені Стефана Вільконського".

Серед учасників були лауреати міжнародних і всеукраїнських конкурсів: капела бандуристок "Надія", зразковий ансамбль бандуристів "Соколики", ансамбль бандуристів "Побратими" та ансамбль бандуристок "Горлиця". Діти з великим задоволенням виступили для наших захисників, готуючись до концерту протягом тижня. Їм важливо, щоб наші захисники знали, що вони є гордістю нації та молодого покоління.

Такі заходи піднімають настрій і бойовий дух наших захисників. Вони відчувають, що їх цінують та підтримують. І не без причини це відбувається.

Нагадаємо що День українського добровольця: символ мужності та героїзму

Кожного року 14 березня в Україні відзначається День українського добровольця, щоб вшанувати мужність та героїзм захисників незалежності, суверенітету й територіальної цілісності держави. Ця пам'ятна дата була встановлена Верховною Радою України у 2017 році.

14 березня 2014 року став символічним днем, коли перші 500 бійців-добровольців вирушили з Майдану Незалежності в Нові Петрівці для формування першого добровольчого батальйону. Чоловіки й жінки самоорганізувалися та вирушили на схід України – на захист нашої держави та її суверенітету.

Україна переживає найбільше випробування у своїй новітній історії – повномасштабну збройну боротьбу з російським агресором за власну незалежність і територіальну цілісність. Нині добровольцем став увесь український народ: ті, хто прийшов до центрів комплектування та поповнив ряди Збройних Сил України; ті, хто став до лав територіальної оборони; ті, хто всіляко допомагає захисникам і готовий стати до їхніх лав завтра.

Одна з головних причин формування окремих незалежних батальйонів учасниками Майдану – бажання захищати Україну, залишаючись разом із побратимами, з людьми, що стояли пліч-о-пліч на барикадах або були товаришами з патріотичних рухів.

Навесні 2014 року було розпочато набір до батальйонів територіальної оборони, що формувалися з мешканців-добровольців областей під керівництвом Міністерства оборони України. Одночасно створювалися добровольчі формування Національної гвардії України і патрульної служби поліції особливого призначення під керівництвом Міністерства внутрішніх справ.

Внесок добровольчих формувань у захист незалежності України під час збройної агресії РФ на сході держави у 2014 році важко переоцінити. Тоді добровольчі батальйони дали змогу провести мобілізацію, врятувавши Україну від загибелі. Їхній внесок у формуванні суспільної свідомості та оборони країни залишається на завжди.

Дивись відео:

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: