Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

День українського добровольця у Славутичі: Слава нашим Захисникам!

День українського добровольця у Славутичі: Слава нашим Захисникам! фото

Славутицьке ДФТГ  відзначає, що кожного 14 березня в Україні відзначається День українського добровольця. Ця пам'ятна дата була установлена Верховною Радою України у 2017 році, щоб вшанувати мужність і героїзм захисників незалежності, суверенітету й територіальної цілісності нашої держави.

Обрання 14 березня не випадкове. Саме в цей день у 2014 році перші 500 бійців-добровольців Самооборони Майдану вирушили з Майдану Незалежності до тренувальної бази в Нових Петрівцях для формування першого добровольчого батальйону. Чоловіки й жінки самоорганізувалися та вирушили на схід України, щоб захищати нашу державу та її суверенітет.

До нового етапу розвитку добровольчого руху прийшло 6 липня 2021 року з прийняттям Закону України "Про основи національного спротиву", який передбачає створення добровольчих формувань територіальних громад. Ці військові формування збираються на добровольних засадах для виконання завдань територіальної оборони в межах громад.

 Глибоке історичне коріння та притаманність добровольчого духу Україні вкотре підтвердилось 24 лютого 2022 року чергами в військомати. Кращі сини і доньки неньки України добровільно взяли зброю в руки для захисту країни. І зараз вони у складі підрозділів ЗСУ та МВС, а також інших військових формувань виборюють нашу свободу.
Україна переживає найбільше випробування у своїй новітній історії – повномасштабну збройну боротьбу з російським агресором за власну незалежність і територіальну цілісність. Завжди, у найважчі часи нашої історії, знаходилися відважні, які добровільно брали зброю до рук і ставали на захист своєї Батьківщини. - Славутицьке ДФТГ

Редакція Славутич-Інфо щиросердечно вітає всіх захисників і захисниць з Днем українського добровольця! Дякуємо вам за вашу мужність, самовідданість та героїзм у боротьбі за нашу державу та захист її незалежності. Ви є втіленням справжніх патріотів, готових пожертвувати власним життям за краще майбутнє нашої країни. Нехай ваша мужність і відвага завжди будуть сильними опорами нашої нації. Слава Україні!

День українського добровольця у Славутичі: Слава нашим Захисникам! фото №1
День українського добровольця у Славутичі: Слава нашим Захисникам! фото №2
День українського добровольця у Славутичі: Слава нашим Захисникам! фото №3
День українського добровольця у Славутичі: Слава нашим Захисникам! фото №4
День українського добровольця у Славутичі: Слава нашим Захисникам! фото №5
День українського добровольця у Славутичі: Слава нашим Захисникам! фото №6

Фото: Славутицьке ДФТГ

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: