Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Діти Славутицького ліцею вітали Дениса Кононенка з Днем Добровольця!

Діти Славутицького ліцею вітали Дениса Кононенка з Днем Добровольця! фото

У лютому-березні 2022 року, коли Україна стала свідком повномасштабного вторгнення, багато молодих людей, навіть із-за кордону, відчули нестримний поклик до захисту своєї держави, оскільки не могли спокійно жити, знаючи, що їх близькі у небезпеці. Доброволець - це не просто людина, що віддає своє серце військовій справі, це символ сміливості та готовності стояти на захисті своєї країни.

Добровільний вступ до військових формувань - це акт героїзму, що втілює найвищі ідеали патріотизму.

Сьогодні, у день добровольця, ми згадуємо тих, хто не вагався ні хвилини, пішовши на фронт, щоб захищати нашу державу. У Славутицькому ліцеї відбулася зустріч з одним із таких захисників, Денисом Кононенком:

  • У 2005 рік -  почав свій шлях у строковій службі;
  • 2007-2011 -  працював у пожежній  охороні, рятувальником;
  • 2015 -  учасник АТО  у 72 бригаді, танкового  батальйону, командир танка:
  • 2016 - 72 бригада, 1 піхотний батальйон, 2 рота, командир бойової машини, командир відділення;
  • 2017 - звільнений в запас у зв'язку з інвалідністю;
  • З 2022 року - мобілізований, рота охорони Славутича, командир відділення до теперішнього часу.

Діти з цілковитим захопленням вислухали його розповіді, ставили безліч питань:

  • Де ви служили?
  • Чи зараз на службі?
  • Чи приймали ви участь у обороні міста?

А чи правда, що... і ще багато запитань лунали з класу. В кінці діти виразили вдячність своїми листівками, які були адресовані його збройним побратимам. Вони навіть не хотіли йти із класу, настільки їм було цікаво спілкуватися з захисником.

Діти з нетерпінням  чекають на наступну зустріч із захисниками. Тому що для них дуже важливе спілкування із справжніми героями.

Перед цією зустріччю, ми питали дітей, чи вони знають, що таке "доброволець". Відповіді були різні, але всі вони відображали глибоке розуміння важливості цього поняття.

Дивись, що відповідали діти у сюжеті:

14 березня в Україні відзначають День українського добровольця. Тому що  17 січня 2017 року Верховною Радою було започатковано таке свято . Воно символізує вшанування мужності та героїзму захисників, які віддали своє життя за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України. Це також можливість виразити подяку та підтримку учасникам добровольчих формувань.

14 березня 2014 року, коли країна переживала перші дні Революції Гідності, перші добровольці відправилися на фронт, щоб стати опорою військовій силі. Їхній внесок був надзвичайно важливим у ті дні, коли Україна була на межі.

У дні Російсько-української війни на сході України майже 40 добровольчих батальйонів взяли участь у боротьбі за територіальну цілісність країни. Їхня мужність і жертовність стали невід'ємною частиною історії сучасної України.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: