Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

У Чорнобильському заповіднику сфотографували червонокнижного красеня

У Чорнобильському заповіднику сфотографували червонокнижного красеня фото

У Чорнобильському заповіднику тварини радіють настанню весни і ніжаться на сонці. Серед них - красень лось, який виглядає доволі вгодованим після зими.

Хто там казав, що зиму не переживемо? А ми ось такі – ще міцніші й сильніші! - пишуть працівники Заповідника на своїй сторінці у Фейсбук

Лось - найбільший представник родини. Сучасних лосів ділять на два види - лось звичайний і лось американський (іноді другий не виокремлюють). Перший трапляється в Україні, де його чисельність різко скоротилась, тому 9 листопада 2017 лося внесли до Червоної книги України рішенням Національної комісії з питань Червоної книги України після відповідної пропозиції у травні 2017 року.

Лосі населяють різні ліси, чагарники вербняків по берегах степових річок і озер, в лісотундрі тримаються по березняках і осичняках. У степу і тундрі влітку зустрічаються і далеко від лісу, іноді на сотні кілометрів. Велике значення для лосів має наявність боліт, тихих річок і озер, де влітку вони годуються водною рослинністю і рятуються від спеки. Взимку для лося необхідні змішані і хвойні ліси з густим підліском.

Взимку лосі харчуються вдень, а вночі майже весь час залишаються на лежанні.

Лосі прудкі, бігають до 56 км/год та добре плавають. Розшукуючи водні рослини, можуть тримати голову під водою більше хвилини. Від хижаків обороняються ударами передніх ніг. З органів чуття у лося краще всього розвинені слух і нюх.

Фото: Facebook: Чорнобильський Радіаційно-екологічний Біосферний Заповідник 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: