Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

До нових врожаїв: Як Славутичани готуються до нового сезону на дачах

До нових врожаїв: Як Славутичани готуються до нового сезону на дачах фото

Кінець лютого та початок березня - це час розпочати підготовку до нового вирощування на дачних ділянках та в огороді. Володарі дач та присадибних ділянок вже активно працюють над підготовкою до майбутнього сезону.

У цей період вони займаються заготовкою насіння, добрив та перевіркою інструментів. Крім того, вони перевіряють систему поливу. Обрізка плодово-ягідних дерев і кущів, яка розпочалася восени, також завершується.

Українська земля родюча, але вона потребує догляду та внесення добрив. Важливо також враховувати минулий врожай та плани на майбутній сезон.

Що садять на городах мешканці нашого регіону, який врожай був минулого сезону, що радує власників дачних ділянок, коли вони збирають врожай. Які коштовні вкладення мешканці затрачують на початку дачно-городнього сезону? Які особливості воєнного часу та знаходження нашого регіону недалеко від державного кордону відчули на собі мешканці міста?

Тамара з Мекшунівки розповіла про свої плани:  

- Дачна ділянка невелика. Знаходиться в Мекшунівці. Висаджую все по трошки. Це і буряк, кабачки, помідори, лук, квасоля, часник, картопля і інше. На дачній ділянці поруч з плодово-ягідними деревами, більшість з яких ми підготували ще з осені, є ділянки з декоративними посадками (хвойники і інше), квіткові клумби. Трохи пізніше буду висаджувати розсаду. На насіння для посадки витратила 250-300 гривень. Ще саджаю моркву, капусту. У цьому році думаю, буде так само. Нам на зимовий період вистачає. З урахуванням військового часу та невеликої відстані до кордону, з собою маю завжди паспорт, іноді перевіряють. Інших документів у мене не питали.

Тамара

 Володимир з Михайло-Коцюбінського поділився своїми досвідом та планами:  

 -  У мене сад та огород поряд з хатою. Я живу в Михайло-Коцюбинському, тому маю чималу ділянку землі. У мене є кущі малини, полуниці та інші кущі. Весною я обрізав яблуньки, сливи, вишню, іншу обрізку проводив восени. Картоплю саджаємо, щоб і собі достатньо було, і на нову посадку теж вистачало. Біля дому велика ділянка з квітами. Тільки ірисів біля 30 сортів, 20 кущів троянд, багато тюльпанів та інших квітів. Є також традиційно морква, капуста, помідори, огірки, буряк, квасоля та інші овочеві культури. Є ділянка засіяна зерновими культурами. Це вже на корм домашньої птиці. Більшість дерев у мене щеплені, тому врожай завжди буває. На зимово-весняний час досить. Війну відчував, коли ворог проходив через місто, а зараз тільки на дорозі можуть зупинити та перевірити документи.

Володимир

Наталія з Вертечі також поділилася своїми планами:

-  У мене є 25 соток землі, з невеличким ставком. Будинок ми будували самі. Вважаю, що на ділянці повинно бути все: картопля, кабачки, помідори, огірки, морква, капуста, редис, лук, часник. Є також дерева: яблуні, вишні, груші, ягідні кущі та інше. Саджаю все за потребою та необхідністю. Зараз готую ґрунт для посадки розсади томатів. Деяка розсада вже проросла. Душа радіє, коли з'являються перші паростки саджанців, а коли врожай добрий, то і душа співає. Поки триває війна, нічого нового не саджаю, але у майбутньому, можливо, посаджу щось нове. Поки що особливих змін через прийняття закону про прикордонну зону не відчуваю, лише уважніше перевіряють наші паспорти.

Наталія

Усі вони підкреслили, що навіть у складних часах важливо залишатися активними та продовжувати доглядати за своїми ділянками.

А ви вже готуєтесь до дачного сезону? Приймайте участь у опитуванні на цю тему у наших групах вайбер та телеграм, для цього переходьте за посиланням нижче.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: