Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Як започаткувати бізнес у Славутичі: у місті розпочались тренінгові заняття для ветеранів та членів їхніх родин

Як започаткувати бізнес у Славутичі: у місті розпочались тренінгові заняття для ветеранів та членів їхніх родин  фото

Покрокову інструкцію щодо створення нового бізнесу надає  Славутицький міський фонд підтримки підприємництва, який уже цього тижня розпочав тренінгові заняття у рамках державного проєкту -  Навчально-освітньої програми для ветеранів/нок та членів їхніх родин щодо  започаткування та ведення власної справи.

Під час циклу тренінгових занять буде надана докладна інформація про податки, звітність, документообіг, де шукати ідеї для власної справи, як правильно зареєструвати бізнес і яку форму власності обрати.

Слухачі курсу дізнаються про те, де можна знайти кошти для бізнесу. Вони також отримають практичні поради відносно написання бізнес-плану під свою ідею для подання заявки на грант від держави.

«Ціль тренінгу – це дати базові знання для військових службовців, ветеранів, членів їхніх родин  для того, як започаткувати власну справу, яким чином можна створити власний бізнес і по закінченню цього навчального проєкту кожен зміг написати бізнес-план і податись на отримання фінансової допомоги грантової від держави для започаткування бізнесу», - розповідає директорка фонду, модератор проєкту Анна Осовська.

На цьому тижні уже сформовані групи для тренінгового навчання та проведено два заняття.

За словами Анни Осовської, відвідують заняття більше члени родини військовослужбовців. Більше жінок, які турбуються про своїх чоловіків, братів, батьків і чекають їх, щоб тут уже влаштувати їхнє майбутнє як старт повернення до їхнього цивільного життя. Але заняття відвідують і самі ветерани.

Щодо того, який саме бізнес хочуть започаткувати, учасники тренінгових занять поки не розголошують.  
 

«Я думаю, загалом це буде мікробізнес. Про напрямки відвідувачі поки не хочуть розповідати. Але коли ми вже будемо індивідуально заповнювати бізнес-план, там я уже все дізнаюсь. А поки це ще секрет, щоб потім ніхто не забрав чужі ідеї», - каже Анна.



На наступному тижні учасники тренінгових занять дізнаються про те, що собою представляють гранти, які гранти та програми підтримки ветеранів та членів їхніх родин є в Україні. Також для них буде проведене практичне заняття щодо того, як заповнити бізнес-план на грант.

Нагадаємо, участь у цьому проєкті можуть брати ветерани/ки та члени їхніх родин, членів сімей Захисників та Захисниць України, члени сімей загиблих (померлих) ветеранів війни та членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України, члени сімей захисників які знаходяться у полоні.

Сума грантової допомоги від 500 тис. грн. до 1,5 млн. грн.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: