Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

На Чорнобильській АЕС відбулися навчання з протипожежного захисту

 На Чорнобильській АЕС відбулися навчання з протипожежного захисту фото

21 березня на території промислового майданчика Чорнобильської АЕС пройшли спільні пожежно-технічні навчання, в яких брали участь працівники ДСП "Чорнобильська АЕС" та пожежно-рятувальний підрозділ 11 ДПРЧ.

Метою цих навчань було відпрацювання взаємодії та координації дій персоналу Чорнобильської АЕС та пожежно-рятувальних підрозділів у випадку виникнення надзвичайної ситуації.

Сценарій навчань передбачав ситуацію загоряння внаслідок вибуху та задимлення підвального приміщення у будівлі. Під час тренувань персонал відпрацьовував дії з ліквідації надзвичайної ситуації, евакуації та надання допомоги постраждалим.

Ця умовна пожежа класифікувалася як складна, тому для її приборкання були залучені 2 відділення 2 ДПРЧ на двох автоцистернах, 1 відділення 11 ДПРЧ на одній автоцистерні та АРА-М 11 ДПРЧ.

"Під час тренувань персонал продемонстрував високий рівень професіоналізму та оперативність у реагуванні на надзвичайну ситуацію. З використанням сучасного обладнання та злагодженого співробітництва, рятувальні команди швидко та ефективно впоралися із загрозами, які виникли внаслідок симуляції пожежі та вибуху", - підкреслив заступник начальника відділу відомчого нагляду з пожежної безпеки Дмитро Гуляєв.

Загалом, за думкою керівників тренувань, вони пройшли успішно. Підсумовуючи, учасники навчань відзначили, що подібні тренування є важливою складовою стратегії безпеки та дозволяють забезпечити захист як працівників, так і майна підприємства. Розумна координація дій персоналу в умовах реальної надзвичайної ситуації може допомогти уникнути негативних наслідків.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: