Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Згадати все: у Славутичі знімають народне кіно

Згадати все: у Славутичі знімають народне кіно фото

У Славутичі знімають фільм про події одного дня – 26 березня 2022 року, коли майже всі мешканці вийшли на мирний протест проти до зубів озброєних російських окупантів, аби на весь світ заявити, що Славутич – це Україна.

Про подію, яка нас об’єднала, телекомпанія «МедіаДім Славутич» знімає фільм, збираючи інформацію про те, як все відбувалося, спілкуючись з ключовими особами того, що відбувалося, та з мешканцями міста, яким є про що згадати і розповісти.

Про це розповів директор Олександр Демидов.

За його словами, остаточне рішення щодо створення фільму з’явилося під час перегляду кінострічки Алана Бадоєва «Довга доба» у Чернігові.

Тоді колеги-телевізійники також запитали думку Олександра про фільм, а його інтерв’ю вийшло на багатьох чернігівських телеканалах. Події, що відображались у фільмі, нагадували те, що відбувалося у Славутичі 26 березня 2022 року.

«Майже все те саме, хоч у нас нема розбомблених  будинків, але у нас була окупація, і я бачив приціли рашистських солдат, які були направлені на мене, а я був з камерою, я знімав. Переживав особливо, коли бачив Херсон, бо у нас було теж саме: багато людей, великі прапори, йдуть на БТРи, рашистів виганяють, сміливо, з мобілками. Це були тяжкі спогади, заново переживав те, що у нас було 26 березня», - розповідає очевидець подій.


Читайте також: Славутич - це Україна! Репортаж з мітингу проти окупантів
 

Телевізійна прем'єра документального фільму Алана Бадоєва «Довга Доба» відбулась у другі роковини повномасштабного вторгнення РФ в Україну 24 лютого.

«Переглянувши своє інтерв’ю ще раз, виникла думка, чому не створити свою документальну картину «Один день з життя міста Славутича – 26 березня 2022 року. Тим більше, що це важлива подія для нашого міста», - ділиться спогадами Олександр Демидов.


На сьогодні зібрана велика кількість відео та фотоматеріалів, записано більше десятка спогадів славутичан. Але збір історичного матеріалу про Славутич триває. Як каже Олександр, що дехто зараз знаходиться за кордоном, хтось на роботі чи у відрядженні. Ймовірно буде створена друга частина фільму.
 

«А перша частина, як і обіцяли, вийде в другі роковини події, яка нас об’єднала, 26 березня. Показ відбудеться о 18:00 на нашому каналі та в інтернеті також», - обіцяє Заслужений журналіст України Олександр Демидов.

З нетерпінням чекаємо на прем’єру фільму про супротив нашого міста російським окупантам та той важливий для всіх нас день, який визначив чітку і остаточну позицію наших мешканців: Славутич – це Україна!

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: