Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Подія, що нас об’єднала: як у Славутичі відзначили другу роковину супротиву міста російським окупантам

Подія, що нас об’єднала: як у Славутичі відзначили другу роковину супротиву міста російським окупантам фото

Другу роковину визначної події супротиву наймолодшого українського міста російським окупантам урочисто відзначили на центральній площі Славутича.

Цього дня знову славутицький стометровий державний прапор об’єднав військових і цивільних, політиків і громаду міста, дітей і дорослих.
 

Міський голова Юрій Фомічев звернувся до громади:

«Я сьогодні дякую кожному, хто боронить нашу землю, низько вклоняюся кожному захиснику і захисниці, що ми можемо тут, у Славутичі, під чистим небом тримати цей 100-метровий стяг, який точно стане прапором нашої перемоги. Ми продемонстрували, що ми сильні, ми єдині і Україна непереможна! Ми обов’язково виженемо ворога і звільнимо нашу землю, ми обов’язково повернемо усіх полонених, будемо гідними усіх тих, хто загинув, хто показав нам ціну нашої свободи».



Також під час урочистостей привітали з 10-річним ювілеєм НГУ наших нацгвардійців – військовослужбовців в/ч 3041 Національної гвардії України, кращі з кращих отримали відповідні відзнаки та нагоди.

Під час заходу також згадали і військоволонених з ЧАЕС, які вже понад два роки залишаються бранцями кремля і практично не мають зв’язку з рідними.

Символічно, що зібрання відбулося на Центральній площі, де тепер розмістилася Алея Героїв. Полеглі Герої нагадують нам, якою великою ціною дістається свобода і незалежність України. Низько вклоняємося їм, дякуємо за захист і вшановуємо хвилиною мовчання.

На завершення заходу всі присутні об’єдналися за великим прапором України і здійснили почесну ходу навколо Алеї Героїв.

Читайте також:
Нескореність та мужність: відзначення 10-річчя Національної гвардії України та подія, яка стала символом супротиву в молодому місті

Нагадаємо, 26 березня 2022 року, коли російські ворожі БТРи увійшли до Славутича, мешканці міста вийшли на мирний протест проти окупанта, тримаючи в руках стометровий український стяг та іншу патріотичну символіку, зі словами «Славутич – це Україна!» і голіруч виштовхали ворога на околицю міста. Ця історична подія назавжди об’єднала наше місто.


Фото 26.02.2022р., м.Славутич

Славутич – це Україна! Слава Україні! Слава нашим Героям!

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: