Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Славутичани відправляють посилки на фронт безкоштовно: хто і як це може зробити

Славутичани відправляють посилки на фронт безкоштовно: хто і як це може зробити фото

Один з найбільших українських поштових операторів - «Нова пошта», ще з 2014 року доставляє посилки у зону бойових дій безкоштовно.

Загальний обʼєм відправлень за безкоштовними промокодами – до 1000 кг на тиждень.

«Майже у кожного українця є друзі, рідні чи близькі, які воюють на передовій. «Нова пошта» доставляє посилки для військових власним коштом. Програмою може скористатися кожен охочий», - повідомляює пресслужба оператора.

“Нова пошта” безкоштовно доставляє посилки для військових від фізичних осіб та благодійних фондів. Для цього потрібно скористатися спеціальним промокодом. Щоб його отримати, потрібно заповнити анкету з даними про вид посилки та отримувачів допомоги.

Славутичанка Тетяна Сергієнко, яка постійно займається зборами для військовослужбовців, каже, що цією послугою останнім часом користується постійно.

 «Як тільки дізналася про таку можливість, намагаюся отримати ці коди та використати за призначенням.

Коробки дуже часто об'ємні, важкі і дороговартісні. Часто на один напрямок їде від 3 до 7 коробок. Це дорого.

З допомогою безкоштовних промокодів це питання закриваємо безболісно», - розповідає Тетяна.

З перших днів війни росії в Україні Соціально-психологічний центр м.Славутича постійно організовує допомогу не тільки для військовослужбовців, а й усім постраждалим від бойових дій. Посилки відправляються як персональні, так і колективні. Зазвичай такі відправлення коштували б недешево. Але «Нова пошта» взяла на себе ці розходи.

За словами Тетяни – психологині Славутицького СПЦ, можливістю відправляти посилки військовим безкоштовно, у Славутичі користуються практично всі волонтери. Інколи вони діляться замовленими кодами, бо їх в одному замовленні 10, а посилок може бути менше.


 

Волонтерка зі Славутича - Алла Карпенко, разом зі своєю невтомною командою жінок, які постійно надають підтримку ЗСУ, готують, формують і відправляють багато посилок для захисників, як на фронт, так і для поранених у шпиталь, щоразу користується послугою безкоштовних відправлень від «Нової пошти».



Читайте також: 712 днів великої війни та невпинної допомоги: Історія про справжню незламність жінок-волонтерів зі Славутича

Алла Дмитрівна каже, що це дає чудову можливість безоплатно відправляти для українських захисників до 1000 кг на тиждень. Ці коди дійсні до кінця місяця, в якому вони були отримані. Нові заявки можна робити щотижня. Це зручно.





Читайте також: Об'єднані серця: Волонтери зі Славутича працюють на Перемогу!
 

«Всім, хто до мене приходить, я даю посилання на оформлення. Це займає 2-3 хвилини. Але перед цим я пишу звернення, де указую що і куди я хочу відправити, також указую свої дані, ідентифікаційний код, тощо. Наприклад, я пишу, що хочу відправити 10 посилок по 100 кг, указую напрямок.
Нехай людина зекономить на доставці, краще щось купить захисникам і покладе до цієї посилки»,
- радить пані Алла .

Після використання кодів для безкоштовного відправлення посилок, Алла Карпенко зазвичай пише подяку "Новій пошті" за таку чудову можливість.

Окрім волонтерів та представників благодійних фондів, такі посилки безкоштовно можуть відправляти і звичайні мешканці.

Але, як повідомив Олександр Скляр, славутичани користуються такою послугою не часто. На його думку, це відбувається тому, що у Славутичі не достатньо інформації щодо цього.

«Ну, можна сказати, що постійно, але не часто. Можливо, не знають. Відправляють, але не багато», - каже підприємець.

Нагадаємо, що програмою може скористатися кожен охочий. Для цього потрібно заповнити заявку за посиланням, вказати для якого підрозділу доставка. Заявка буде розглянута протягом двох робочих днів. Після отримання кодів, ви доставляєте посилку у відділення «Нової пошти», називаєте відповідний код і оформляєте відправлення за потрібною адресою.

Але перед заповненням анкети, варто уважно ознайомитись із Пам'яткою програми "Разової допомоги".

Під отриманням промокоду на безкоштовну доставку гуманітарних вантажів мається на увазі надання знижки на логістику, до зменшення вартості доставки 1-го вантажу на суму до 1 грн. Робочі дні вважаються з понеділка по п'ятницю, окрім святкових днів.

Знижка на доставку діє тільки на прифронтові області: Херсонську, Донецьку, Запорізьку, Харківську, Сумську, Чернігівську, Миколаївську, Дніпропетровська.

Пам’ятаймо, що лише разом ми можемо здолати ворога. Саме тому ми маємо підтримувати наших захисників постійно. Лише разом переможемо! Слава Україні!

Фото з доступних джерел

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: