Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Президент України вручив орден "Золота Зірка" батькові полеглого Героя України славутичанина Олега Буяла

Президент України вручив орден "Золота Зірка" батькові полеглого Героя України славутичанина Олега Буяла фото

Президент України Володимир Зеленський нагородив орденами "Золота Зірка" захисників, які отримали звання Героя України, а також родини загиблих воїнів, які були нагороджені цим званням посмертно.

Про це повідомляє Офіс Президента України.

Президент висловив свою вдячність кожному українському військовому і командиру, які борються за Україну, а також кожній людині, яка працює на перемогу України.

«Дякую кожному. Я дякую мамам і татам українських Героїв за таких синів. Я дякую всім нашим людям, нашим воїнам за незалежність України. Вручив сьогодні ордени Золота Зірка, якими відзначаємо найкращих українських воїнів», - зазначив Президент

Присутні вшанували пам'ять усіх загиблих за свободу і незалежність України мовчанням.

Президент вручив орден "Золота Зірка" батьку полеглого Героя України лейтенанта Олега Буяла, який захищав Україну на Донеччині. Завдяки його діям селище Новодонецьке було визволено від окупантів. Олег загинув 13 червня 2023 року під час артилерійського обстрілу.

Скріншот з відео Youtube канал: Офіс Президента України

Олег навчався в Славутичі, в місцевій ЗОШ № 1 та Славутицькому ліцеї, був прихильником спорту і займався дзюдо.

Він отримав вищу військову освіту в Військовій академії міста Одеса і потрапив у 37-му окремий бригаду морської піхоти. Олег був командиром роти вогневої підтримки одного з батальйонів та керував групою загальновійськового резерву.

Він взяв участь у першому бою 5 червня 2023 року, де разом зі своєю групою прорвав лінії оборони противника та взяв у полон одного з них.

Олег загинув 13 червня 2023 року під час штурму опорного пункту на висоті біля смт Велика Новосілка. Йому був лише 21 рік.

Пам'яті лейтенанта Збройних сил України, Героя України з удостоєнням ордена «Золота Зірка», Почесного громадянина міста Славутича - Олега Буяло

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: