Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

У зоні відчуження зняли частину документального фільму про Будапештський меморандум

У зоні відчуження зняли частину документального фільму про Будапештський меморандум фото

Національна суспільна телерадіокомпанія Суспільне Мовлення готує новий проєкт документального фільму під назвою «Будапешт. Бомба під Незалежність», який розкриє історію підписання Будапештського меморандуму. Цікаво, що частину стрічки знімали саме у зоні відчуження — на оглядовому майданчику НБК «АРКА», у парку розваг міста Прип'ять та інших локаціях.

Творча група ознайомилась з історією окупації зони відчуження російськими військовими формуваннями, відновленням діяльності підприємств після окупації та сучасним станом Чорнобильської зони.

У цьому проєкті зібралась потужна команда. Відомий український журналіст, продюсер, ведучий Юрій Макаров виступає автором та оповідачем. Режисерами виступають Роман Синчук і Олеся Моргунець-Ісаєнко, а продюсером — Володимир Ладижець. Знімальний процес відбувається під керівництвом операторів Олега Авілова та Євгена Шевченка.

Фільм обіцяє зробити глибокий аналіз історичних подій, висловлення свідчень та оцінок їхніх учасників, пояснення експертів та використання безцінної відеохроніки. Він також надасть відповіді на ключові питання про події, які розгорталися навколо Будапештського меморандуму.

Фільмування відбуватимуться як в Україні, так і в США та Угорщині. Цей проєкт від Суспільного є унікальною пропозицією в інформаційному просторі, який вирізняється своєю об'єктивністю та ретельним аналізом фактів.

У зоні відчуження зняли частину документального фільму про Будапештський меморандум фото №1
У зоні відчуження зняли частину документального фільму про Будапештський меморандум фото №2
У зоні відчуження зняли частину документального фільму про Будапештський меморандум фото №3

Фото: Олеся Моргунець-Ісаєнко, Державне агентство України з управління зоною відчуження.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: